Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Предлагат парични ваучери от 50 лв., за да се стимулира ваксинирането у нас

Политика

Предлагат парични ваучери от 50 лв., за да се стимулира ваксинирането у нас

Предлагат парични ваучери от 50 лв., за да се стимулира ваксинирането у нас - Tribune.bg
Снимка:

Хората със завършен ваксинационен цикъл в България са 841 794

Държавата обмисля парични ваучери от 50 лв., за да стимулира населението на България, за да се ваксинира, съобщи здравният министър д-р Стойчо Кацаров по Нова тв. Това вече е факт в други страни като Гърция, а решение за нашата страна все още няма. По данни от 9 юли, броят на хората със завършен ваксинационен цикъл в Бъгария е 841 794.

„Това предложение дойде от Националния борд по туризъм. Тези ваучери ще бъдат използвани за туристически условия, а стойността им ще бъде 50 лв.", поясни д-р Кацаров. Той отрече да има бракувани ваксини у нас. Голяма партида от ваксините на AstraZeneca ще изтече на 31 август.

„Интересът към този препарат е наистина слаб. Ще можем да ги дарим на съседни страни преди да изтекат. Придържаме се към това ваксината да не бъде задължителна. Опитваме се да направим разговорите рационални, а не да говорим за измислени неща като чипове”, коментира здравният министър. Относно предложението неваксинираните да плащат за лечението си, ако се разболеят, мнението на Кацаров е, че това не е редно.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети