Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Предложената от Трифонов за социален министър: Ново лице сменило 6 министерства и 8 правителства

Политика

Предложената от Трифонов за социален министър: Ново лице сменило 6 министерства и 8 правителства

Предложената от Трифонов за социален министър: Ново лице сменило 6 министерства и 8 правителства - Tribune.bg
Снимка:

Министър на труда и социалната и демографската политика - Лилия Иванова. Завършила е право в Софийския университет. Има много допълнителни квалификации в чужбина - по банково право в Линц, Австрия, практика за адвокати за Бон, Германия, специализации в областта на административната реформа и устойчивото развитие в Мадрид, Лондон, Бирмингам, Барселона. Говори четири езика. На 52 години."

С тези думи лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов представи предложението си за министър на труда и социалната политика в проектокабинета си. Трифонов обаче не спомена, че Иванова е в политиката от 23 години. А в момента е началник на политическия кабинет на министъра на младежта и спорта Андрей Кузманов, пише „Офнюз“.

Кариерата ѝ в министерства започва по времето на Иван Костов. Всъщност новото лице на Трифонов е част от няколко министерства и държавната администрация през няколко различни управления - по-точно 8: на Иван Костов, на Симеон Сакскобургготски, на Сергей Станишев, при първото правителство на Борисов, на Пламен Орешарски, на Огнян Герджиков, при третото правителство на Борисов и на сегашния служебен кабинет. 

Освен че минава през различни правителства, Иванова е работила и в 6 министерства - на културата, на държавната администрация и административна реформа, на министерство на земеделието, храните и горите, на здравеопазването, на икономиката и на младежта и спорта.

Била е началник-кабинет на министъра на културата, съветник в Министерския съвет, директор на дирекция в Министерството на държавната администрация и административната реформа, главен секретар в МЗХГ, в МЗ и в МЛС. Ръководител или участник е в много проекти, финансирани по линия на DFID, PHARE, OП“АК“, ОПРР и др. Била е и директор на правния отдел към министерството на земеделието.  

В министерството на културата като началник на кабинета работи от 1998 до 1999 г. През това време е и парламентарен секретар, след което става съветник на министъра на държавната администрация, където се задържа няколко месеца. От 1999 г. до 2005 г. работи в дирекция към МС. Следващите четири години - до 2009 г., е директор в дирекция към МДААР. Отново през 2009 г. и отново за няколко месеца оглавява "Правни дейности" към МЗХГ. До юни 2013 г. се издига до главен секретар в същото министерство. От 2013 г. до 2014 г. е главен секретар, но в МЗ.  

В служебния кабинет през 2017 г. пак е главен секретар, но в трето министерство - това на младежта и спорта. След това става началник на кабинета на бившия икономически министър Емил Караниколов, а след това - и негов заместник.  

В края на юли миналата година бившият министър-председател Бойко Борисов я уволнява от поста зам.-министър на икономиката. Иванова си отиде заедно с Емил Караниколов, като беше и началник на кабинета му.  

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати