Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Предложение: Обществен консултативен съвет към МРРБ за електронните винетки

Политика

Предложение: Обществен консултативен съвет към МРРБ за електронните винетки

Предложение: Обществен консултативен съвет към МРРБ за електронните винетки - Tribune.bg
Снимка:

Народното събрание изслушва министър Петя Аврамова

Проект на ГЕРБ предвижда министър Петя Аврамова да създаде Обществен консултативен съвет към Министерство на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) до края на март, както и да докладва на всеки два месеца за състоянието на ТОЛ системата. Проектът беше представен в пленарна зала от депутата от ГЕРБ Александър Ненков.

Ненков призна, че техническите проблеми в системата са факт, но и приходите от продажба на винетки са 440 000 лв. повече спрямо същия период на миналата година. Според него вече контролът е по-добър и има по-малко нарушители.

От БСП поискаха създаването на Временна парламентарна комисия по изграждането на електронната система за събиране на пътните такси в страната, която да се състои от 10 депутати, по 2 от всяка парламентарна група, която да работи за срок 2 месеца.

Народният представител от БСП Димитър Данчев аргументира това с факта, че новата система бе недостъпна в началото на годината, а конвертирането на хартиените винетки беше спряно.

Решението на депутатите ще стане ясно след изслушването на регионалния министър Петя Аврамова, която вече благодари на БСП за инициативата. Според нея този дебат в парламента ще ѝ даде възможност да представи всичко направено по въвеждането на системата на електронно събиране на пътните такси в страната.

Автор: Моника Гаджанова


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати