Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Мнозинството в НС отново не подкрепи създаването на временна комисия за спорния меморандум с Gemcorp

Политика

Мнозинството в НС отново не подкрепи създаването на временна комисия за спорния меморандум с Gemcorp

Мнозинството в НС отново не подкрепи създаването на временна комисия за спорния меморандум с Gemcorp - Tribune.bg
Снимка:

От няколко седмици ПГ на ГЕРБ-СДС се опитва да вкара за обсъждане в пленарна зала своето предложение за създаване на временна комисия за разглеждане на всички факти и обстоятелства около подписания от правителството меморандум с офшорката Gemcorp и IP3.

Според лидера на партията Бойко Борисов правителството се е задължило да обсъжда всеки проект в българската енергетика с офшорката. Меморандумът касае инвестиции в енергетиката ни за 1 млрд. евро, но има съмнения, че Gemcorp работи с пари на олигарси на Кремъл.

Миналата сряда депутатите приеха да включат в дневния си ред точката, но така и не стигнаха до нея.

Днес, в началото на пленарната седмица, народните представители от ГЕРБ-СДС направиха пореден опит проекта им на решение за създаване на временна комисия да влезе в седмичната програма на парламента, но мнозинството в Народното събрание отхвърли предложението им.

Преди две седмици без дебати управляващото мнозинство отхвърли искането за подобна временна комисия.

Днес беше отхвърлено и предложението на ДПС за включване в седмичната програма на законопроект за изменение и допълнение в закона за енергетиката, свързан със създаване на механизъм за подпомагане на бизнеса в условията на увеличаваща се инфлация.

Поради тази причина отказа лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ поиска да отпадне точката с окончателните промени в Закона за възобновяемите енергийни източници, като нарече "лобистки" законопроекта на управляващите.


Топ новини

виж още
Актуална тема