Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Предложиха Емил Димитров за министър на околната среда и водите

Политика

Предложиха Емил Димитров за министър на околната среда и водите

Предложиха Емил Димитров за министър на околната среда и водите - Tribune.bg
Снимка:

Емил Димитров е предложението, което е направено по време на Коалиционния съвет за поста министър на околната среда и водите. Това съобщи вицепремиерът и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов.

Димитров e юрист и бивш шеф на Агенция „Митници” по времето на правителството на Симеон Сакскобургготски. В момента е депутат от гражданската квота на ВМРО.

„Ние изразихме позиция, че не приемаме Нено Димов да бъде изкупителна жертва за грешки от години назад. Той утвърждава графици, които му подават ВиК“, каза още Каракачанов.

Основната задача на Емил Димитров ще бъде да започне с едни тотални проверки, ревизии на цялата система, която води не само Перник, но и други градове, към опасността от подобно положение като в Перник, каза Каракачанов.

Очаква се новият екоминистър да бъде избран от парламента на първото му за годината заседание утре. 

До рокадата се стигна, след като Нено Димов беше задържан и обвинен в умишлена безстопанственост заради водната криза в Перник. В момента Димов е в ареста с мярка за неотклонение „задържане под стража“. Според прокуратурата като министър той не е изпълнил задълженията си да прекрати подаването на вода за промишлени нужди, въпреки че 23 месеца поред е бил информиран, че притокът в язовир „Студена” е значително по-малък от разхода на вода.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети