Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. МС одобри последваща помощ за Украйна да се ратифицира от парламента

Политика

МС одобри последваща помощ за Украйна да се ратифицира от парламента

МС одобри последваща помощ за Украйна да се ратифицира от парламента - Tribune.bg

Министерският съвет прие решение за одобряване на проект на Допълнително споразумение между Министерството на отбраната на България и Министерството на отбраната на Украйна относно изменение на Споразумението между министерствата на отбраната на двете държави за безвъзмездното предоставяне на въоръжение, техника и боеприпаси, подписано на 5 декември 2022 година. Това съобщиха от пресцентъра на Министерски съвет.

Изменението касае отпадане на параграф 3 на чл.1 от Споразумението, подписано на 5 декември, в който се предвиждаше възможност списъкът с предоставяните вещи, представляващ Приложение № 1 към Споразумението, да бъде променян с решение на Министерски съвет по искане на украинската страна, само ако българската страна има такава възможност и за нея това е целесъобразно.

С проекта на Допълнителното споразумение се отчитат съображенията, изразени в процеса на обсъждане на законопроекта за ратификация на Споразумението от 5 декември 2022 година в Народното събрание, свързани с целесъобразността от предоставяне на възможност Министерският съвет да взема решения относно промяна на списъка на предоставянето на въоръжение, техника и боеприпаси.

Предоставянето на последваща помощ на украинската страна ще се извършва с допълнителни споразумения към Споразумението от 5 декември 2022 година, които ще подлежат на ратификация от Народното събрание на Република България.

Предложената промяна е съгласувана с украинската страна, която е изразила съгласие.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети