Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Предозиране: Началникът на кабинета на Петков търсила в Гугъл кои лица да разследва Гешев

Политика

Предозиране: Началникът на кабинета на Петков търсила в Гугъл кои лица да разследва Гешев

Предозиране: Началникът на кабинета на Петков търсила в Гугъл кои лица да разследва Гешев - Tribune.bg
Снимка:

„Гугъл така показва, когато се опитваш да търсиш информация. Нямам конкретен уклон или желание да използвам една или друга медия, мисля, че са доста различни. Дори има такива, които не чета редовно“. Така отговори Лена Бориславова – началник на кабинета на премиера Петков на въпрос са предоставили на Иван Гешев списък с лица от конкретни медии. Днес тя също се яви на разпит в прокуратурата.

Оплака се, че след като тя и Петков са привикани, защото четат новини, сега всеки български гражданин, който ги чете и следи, също ще бъде призован, за да даде обяснения защо и как прокуратурата, ако счита тези данни за основателни, да провежда разследване.

На влизане тя подчерта: „В момента има на няколко фронта атаки срещу действията на правителството, което възприемаме единствено и само като индикатор, че сме на прав път“, каза Бориславова в отговор на въпрос за обвиненията, че изпълнителната власт оказва индиректен натиск върху прокуратурата. Тя добави, че действията на кабинета са насочени към това да се възстанови законността, справедливостта и институциите „да започнат да вършат своите действия и отговорности, с които са натоварени по закон“. Бориславова допълни, че носи със себе си списък, който бил еднакъв с този на Петков.

 

БГНЕСБГНЕС


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Какви новини искате да четете през 2023 година?
Покажи резултати Скрий резултати