Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Предозиране: Шефката на кабинета „Петков“ редом с правосъдния министър в официална правителствена позиция

Политика

Предозиране: Шефката на кабинета „Петков“ редом с правосъдния министър в официална правителствена позиция

Предозиране: Шефката на кабинета Петков редом с правосъдния министър в официална правителствена позиция - Tribune.bg
Снимка:

„Министър Надежда Йорданова и началникът на кабинета на премиера Лена Бориславова: Проблемът с домашното насилие е сред основните приоритети на правителството“. С това заглавие от правителствената пресслужба ни информираха за проведена работна среща на правосъдния министър, широк кръг експерти от държавни институции и НПО, Лена Бориславова - началник на кабинета на Кирил Петков, омбудсманът Диана Ковачева и заместник-министърът на труда и социалната политика Иван Кръстев.

Темата е била изключително тежкия проблем с домашното насилие, както в световен план, така и за българското общество, който се изостря особено в условията на пандемията.

Министър Йорданова заяви, че спешно ще се търси консенсус по спорните въпроси в законопроекта за изменение и допълнение на Закона за защита от домашното насилие в рамките на работна група с участието на народни представители от всички парламентарно представени групи.

„Въпрос на политически кураж е да се отвори тази толкова важна тема в началото на мандата на това правителство“, заяви омбудсманът Диана Ковачева.

Лена Бориславова пък информира, че борбата с домашното насилие е кауза, зад която застават премиерът Кирил Петков и целият му кабинет. Тя допълни, че ще бъде определен вицепремиерът, който ще отговаря по темата.

Интересно е, че в правомощията на началника на кабинета според Устройствения правилник влизат следните задължения -  съставяне на програма, организиране на връзки с членовете на МС, с другите държавни органи и с органите на местното самоуправление, както и с ръководствата на политическите и обществените организации и с гражданите. Организира провеждането на заседанията на политическия кабинет, осигурява координацията на работата на политическия кабинет с политическите кабинети на министрите, като периодично свиква заседания с техните началници и информира министър-председателя за резултатите от проведените обсъждания; ръководи работата на съветниците, експертите и техническите сътрудници към политическия кабинет.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети