Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Предозиране: Според Гюров ПП-ДБ водят с 10%

Политика

Предозиране: Според Гюров ПП-ДБ водят с 10%

Предозиране: Според Гюров ПП-ДБ водят с 10% - Tribune.bg
Снимка:

Според Андрей Гюров от „Продължаваме промяната“, това, че в социологическите проучвания ПП-ДБ има преднина от 1% пред ГЕРБ-СДС, означава, че тази разлика е около 10%. Досега резултатите на ПП и ДБ винаги са били подценявани в изследванията на обществените нагласи преди изборите, заяви той пред БНР.

„За нас е важно не кой и от коя формация заема мястото на водач в листите на ПП-ДБ, това са избираеми позиции, които не променят състава на хората, които ще влязат в парламента. За нас е най-важно на преден план да излязат смислени хора със смислени каузи, в които хората да могат да се припознаят и да им вярват. Устойчивите решения се вземат, когато всички мнения се сложат на масата“, обясни Гюров и подчерта, че не може да се говори за задкулисни решения.

Той съобщи, че на 22 февруари ще има Национален съвет на ПП, на който ще бъдат одобрявани листите на коалицията ПП-ДБ за изборите на 2-ри април.

Според Андрей Гюров президентът Румен Радев „не може да изразява собствено мнение и да нарича партиите по определен начин, което да влияе на изборния резултат“.

„България е парламентарна република и решенията на парламента са най-важни и всички институции, включително и президентът, да се съобразяват с тях“, добави той.

Гюров подчерта, че експерти трябва да направят анализ дали има причини да се говори за импийчмънт на президента и да се предприемат действия, с които да бъде защитена парламентарната република.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети