Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Предозиране: Цветанов си мери рейтинга през изследване на… вестник

Политика

Предозиране: Цветанов си мери рейтинга през изследване на… вестник

Снимка:

Цветан Цветанов счита социологическите прогнози за шансовете му влизане в НС за нерентабилни. Причините: срещите си с хора в провинцията и едно особено „вестникарско“ социологическо проучване.

„…на фона на „прогнозите“, че републиканците събират под 1 процент от гласовете, излезе проучването на в. „19 минути“ за София. То е напълно реално, направено е само сред хора, които ще гласуват и според него Републиканците са на 5 стотни от влизане в парламента. Така че: Ако процентът ни за столицата, където е голямата схватка, е 4, то в страната ще е минимум 8. Видях го с очите си, знам, че и вие го чувствате със сърцата си. Хора, вие сте силата! Никой не може да ни спре!“, радва се бившият втори в ГЕРБ.

Какво представлява самото проучване и как е направено?

Софиянците гарантирано изпращат 4 партии в НС, а още 3 формации са на прага, сочи представително за милионния град теренно социологическо проучване очи в очи направено от „19 минути“ за предстоящите парламентарните избори на 4 април, обявяват от медията.

Изследването е проведено в столицата на 16-и и 17-и февруари, уточняват от „19 мин“ и са категорични, че досега публикуваните сондажи са изкривени.

ГЕРБ събират подкрепата на 30,6% и остават първи, но със съвсем със съвсем лека преднина спрямо БСП, която има 29,1%. Във втората група попадат две формации, които си гарантират място в НС. С 10,07% тук влиза Има такъв народ на Слави Трифонов. Другата в тази група е Демократична България. Формацията получава  9,7% в София, където десницата традиционно има по-голяма подкрепа. Разминаване с нагласите в София и в национален мащаб има при Сараите. ДПС събира подкрепа от 1,49%, което е традиционно за движението.

Партиите, които са на ръба на изборния праг от 4% се открояват в третата група  на нашето проучване. Тук влиза ВМРО, която получава 4,23% подкрепа и лидира сред патриотичните формации, както фактически заема мястото на ОП. „Изправи се! Мутри вън!“ на Мая Манолова и Отровното трио има 3,89% и също е на прага. Най-интересната тенденция тук е, че Републиканци за България на Цветан Цветанов бележи покачване от 0,5% само за 2 седмици и има 3,96%, което означава, че е във възходящ тренд и също е на прага за влизане, коментира медията.  


Коментари (9)

Цецоу Апартаменцо Няма по-тъпо нещо от ГЕРБаджийска калинка.
18.02.2021 19:49 / Отговор
Нели Разбира се, че ще влязат Републиканците!!!
Не и съмнявам в това, много сме хората които ги подкрепяме!
18.02.2021 20:00 / Отговор
Зузи Давайтееее РЕПУБЛИКАНЦИИИИ! Покажете какво можете и ще имаме успех цялата държава и всички хора!
18.02.2021 20:02 / Отговор
Пастора Пукнете се от яд кучета на ГЕРБ. Републиканците достигнаха нужния брой за да влязат в парламента и сега ще стане напечено за народните предатели, най-накрая да има надежда за Българският народ.
18.02.2021 20:06 / Отговор
Георги Хайде още 6 апартамента ...
18.02.2021 20:20 / Отговор
Покажи всички

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още