Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Председателите на парламенти от Западните Балкани се събират у нас по идея на Цвета Караянчева и Мария Габриел

Политика

Председателите на парламенти от Западните Балкани се събират у нас по идея на Цвета Караянчева и Мария Габриел

Председателите на парламенти от Западните Балкани се събират у нас по идея на Цвета Караянчева и Мария Габриел - Tribune.bg
Снимка:

Събитието ще е в първата половина на 2020 г.

Председателите на парламентите на страните от Западните Балкани ще се съберат на среща по инициатива на еврокомисаря Мария Габриел и председателя на българския парламент Цвета Караянчева, стана ясно на брифинг в Народното събрание.

Българският еврокомисар сподели, че  ѝ предстои обиколка в Западните Балкани и очаква срещата на високо ниво да се състои през първата половина на 2020 г.

„Много е важно да потвърдим колко ключова е ролята на националните парламенти при взимането на решения в целия Европейски съюз“, коментира Мария Габриел. По думите ѝ инициативата, която подемат с Караянчева е продиктувана от разглеждането на важни теми в този мандат на ЕК, както и важни разговори за бъдещето на Европа.

За българския еврокомисар националните парламенти ще бъдат онзи силен глас, който ще позволи се защити интереса на гражданите, така че техният дневен ред да бъде дневния ред на институциите. Мария Габриел е убедена, че инициативата ще позволи България да запази водещата си роля по темата Западни Балкани.

„Най-важно за страните от региона е конкретиката, а именно парламентите в пряка връзка с хората да я очертаят“, обясни българският еврокомисар. Тя напомни, че в миналия си мандат е постигнала не малко за страните от региона. Според Мария Габриел перспективите сега са още по-големи, особено в работата с младите хора, за да се убедят те, че европейската перспектива е свързана с много възможности за тяхното ежедневие.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети