Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Председателят на Националния съвет на Австрия Волфганг Соботка с официално посещение в България

Политика

Председателят на Националния съвет на Австрия Волфганг Соботка с официално посещение в България

Председателят на Националния съвет на Австрия Волфганг Соботка с официално посещение в България - Tribune.bg
Снимка:

Визитата е по покана на председателя на Народното събрание Росен Желязков

Председателят на Националния съвет на Австрия Волфганг Соботка ще бъде на официално посещение в България на 10 октомври (вторник), съобщава пресцентърът на парламента. Визитата е по покана на председателя на Народното събрание Росен Желязков. Предвижда се двамата председатели да посетят участък от сухоземната държавна граница, където ще разгледат инженерното възпрепятстващо съоръжение и системите за наблюдение. Те ще бъдат запознати с дейността на „Гранична полиция“, както и с контрола и мерките за предотвратяване на опитите за незаконно влизане в България, съгласно изискванията и стандартите, прилагани в страните от Шенгенското пространство.

След това двамата ще посетят ГКПП „Капитан Андреево“, за да наблюдават в реално време обработването на документите и извършването на граничния контрол на преминаващите превозни средства и хора. На официална церемония в 15.45 ч. председателят на  австрийския парламент ще положи венец пред Паметника на незнайния воин в София.

След това в зала „Изток“ на Народното събрание ще започне срещата на Росен Желязков и представители на различните парламентарни групи в 49-ото Народно събрание с председателя на Националния съвет на Австрия.  След нея Желязков и Соботка ще дадат съвместно изявление за медиите.

В програмата на официалното посещение са предвидени срещи с президента Румен Радев, с министър-председателя Николай Денков и с вицепремиера и министър на външните работи Мария Габриел.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети