Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Председателят на СОС: ДБ и Бонев не могат да си измият ръцете след избора на Росина Станиславова (ВИДЕО)

Политика

Председателят на СОС: ДБ и Бонев не могат да си измият ръцете след избора на Росина Станиславова (ВИДЕО)

Председателят на СОС: ДБ и Бонев не могат да си измият ръцете след избора на Росина Станиславова (ВИДЕО) - Tribune.bg
Снимка:
Георги Георгиев, СОС

Жесток скандал се разрази днес по време на заседанието на Столичния общински съвет. Кметицата на ДБ Росина Станиславова бе основна тема, след като стана ясно, че след решение на съда тя трябва да освободи поста. Председателят на СОС Георги Георгиев се обърна към представителите на „Демократична България“ и Борис Бонев, които застанаха зад скандалната кметица и ги призова да си понесат отговорността. Георгиев беше категоричен, че няма да подкрепят незаконосъобразните предоложения на ДБ за избор на районен кмет.

„Днес е едно от най-важните и най-тежките заседания на Столичния общински съвет през този мандат. Днес ние с вас сме солидарно отговорни за съдбата на един столичен район и за правото на добро управление на 100 000 хиляди граждани на район Красно село. Днес трябва да се издигнем над партийния интерес, за да видим интереса на града и неговите граждани“, заяви Георгиев по време на заседанието.

Той припомни, че преди 10 дни от групата на ГЕРБ-СДС заявиха категорично, че отговорност за лошото управление на район Красно село носи Демократична България и по-скоро партията в коалицията – „Да, България“, защото те гарантираха пред 100 000 граждани на района, че Росина Станиславова ще е добър кмет.

„Тази гаранция не може да бъде анулирана като преведете 10 000 лева по сметките на SOS – детски селища. Средствата, които тя си е изплатила по програмата за социалния патронаж. Отговорността на партиите не приключва по този начин. Росина Станиславова е ваш кмет, вие сте спечелили този район и вие сте отговорни за това, което се случи и това, което не се случи в него. Измиване на ръцете като Пилат Понтийски няма как да стане. Няма да добавям и как колегата Борис Бонев разпалено обясняваше колко добър кмет би бил г-жа Станиславова. Видяхме вашите кандидати“, припомни още Георгиев.

Той допълни, че 600 000 лева са върнати в бюджета на Столичната община, вместо да бъдат инвестирани в ремонти на тротоари в район Красно село.

„Злоупотреби и изплащане на средства в конфликт на интереси по програми, свързани с помощ към най-уязвимите по време на най-тежката ковид криза. Няма да говорим за комичните за нас, но всъщност трагични за гражданите на района, в които през май месец граждани се оплакваха, че не се косят зелени площи и хората се оплакваха от кърлежи, макар да има пари в района. Вие и вашият кмет от ДБ продължихте да управлявате този район, като е прекратен договор по социална програма, защото бяха заменени местните продукти с вегански ястия. Това са тежки грехове към 100 000 граждани, които представителите на ДБ носят“, каза още председателят на СОС.

Георгиев подчерта, че предложението на ДБ сега съветници да станат временно изпълняващи длъжността районен кмет е незаконосъобразно. Това изключение се прилага само в общините, а не в районните администрации. Затова както Росина Станиславова, която е избор на ДБ, така и нейните заместници са избор на партията. „Ние няма да подкрепим незаконосъобразен избор“, каза Георгиев.

Думите му разбудиха страстите на ДБ, като общинският съветник и актьор Веселин Калановски се развика на колегата си от ГЕРБ-СДС Борис Петров.

Междувременно Росина Станиславова и заместничката й бяха забелязани пред сградата на Столична община.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп