Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Председателят на СОС поиска алтернативно трасе да облекчи трафика от "Люлин"

Политика

Председателят на СОС поиска алтернативно трасе да облекчи трафика от "Люлин"

Председателят на СОС поиска алтернативно трасе да облекчи трафика от Люлин - Tribune.bg
Снимка:

Жителите на столичния район "Люлин" ще стигат значително по-бързо до центъра на София. Във връзка с ремонта на тунел „Люлин“ и затрудненията на шофьорите, по инициатива на председателя на Столичния общински съвет Георги Георгиев е изготвен план и проект за обособяване на алтернативно приоритетно трасе за движение, чрез което да се намали негативния ефект от затварянията, поради ремонтните дейности.

 „Създаваме обходно трасе, което въвеждаме за времето на ремонта и започва от кръстовището на бул. „Царица Йоанна“ и бул. „Петър Дертлиев“, чрез ляв завой по бул. „Петър Дертлиев“, посока бул. „Сливница“. Той продължава през кръстовището на „Орион“ и към бул. „Сливница“, посока центъра, до ул. „Опълченска“. По цялата дължина на трасето въвеждаме зелена вълна на светофарните уредби. По този начин хората ще стигат по-бързо по трасето, като максималното планирано време за пътуване е до 10 минути. Наред с това обособяваме и нова трета лента на бул. „Сливница“ в участъка от ул. „Русе“ до бул. „Константин Величков“. С тези няколко мерки се надяваме драстично да улесним придвижването в града“, коментира шефът на градския парламент.

Въпросното трасе започва от „входящата точка“ към тунел „Люлин“, а именно кръстовището на бул.“Царица Йоанна“ и бул.“Д-р Петър Дертлиев“, като същото продължава по бул.“Д-р Петър Дертлиев“ и през бул.“Сливница“, като в рамките на трасето ще бъдат реализирани, следните изменения, с цел подобряване на движението: промяна в организацията на движение на кръстовището на бул.“Царица Йоанна“ и бул.“Д-р Петър Дертлиев“, като се обособят 2бр. ленти за ляв завой от бул.“Царица Йоанна“ към бул.“Д -р Петър Дертлиев“ в посока център. промяна в режима на работа на светофарната уредба на кръстовището на бул.“Царица Йоанна“ и бул.“Д-р Петър Дертлиев“. промяна в работата на светофарната уредба на бул.“Сливница“ и ул.“Адам Мицкевич“; осигуряване на зелена вълна по бул.“Сливница“ в участъка от бул.“Д-р Петър Дертлиев“ до бул.“Мария Луиза“; обособяване на 3 бр. ленти за движение по бул.“Сливница“ в посока център в участъка от ул.“Русе“ до кръстовището с бул.“Константин Величков“ – по този начин ще се увеличи с 20% пропускателната способност на кръстовището на бул.“Сливница“ и бул.“К.Величков“ в посока център.

Разработени са допълнителни промени в организацията на движение, които ще бъдат въвеждани, при необходимост и след допълнително събиране на реални данни от трасето.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Какви новини искате да четете през 2023 година?
Покажи резултати Скрий резултати