Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Председателят на СОС: Трагикомедия - „Трима депутати и една вишка“

Политика

Председателят на СОС: Трагикомедия - „Трима депутати и една вишка“

Председателят на СОС: Трагикомедия - Трима депутати и една вишка - Tribune.bg

Говорим за хулиганско поведение на народни представители, очевидно търсейки популярност, смята той

„Ако не беше толкова тъжно това, което се случва, щеше да е повече смешно. Тъй като охраната се е опитал да си свърши работата, докато е снемал самоличността на един от депутатите, който му е обяснил, че е депутат, има имунитет и полицаят не трябва да му пречи, междувременно са свалили знамето. Говорим за хулиганско поведение на народни представители, очевидно търсейки популярност, която, за съжаление, и получиха, са подготвяли тази провокация“.

Това заяви пред БТВ председателят на СОС Георги Георгиев. Той определи свалянето на украинското знаме от фасадата на Столичния общински като трагикомедия, която можем да наречем „Трима депутати и една вишка“.

Според него не става въпрос просто за сваляне на знаме, което е поставено с решение на СОС в израз с знак на солидарност с украинския народ, а за посегателство върху публична институция от хора, които „получават немалки заплати, за да коват закони, а те се занимават с такива глупости.“

Припомняме, че поставянето на украинския флаг беше гласувано от Столичния общински съвет на 21 април. Часове, след като то бе свалено от фасадата, знамето на Украйна бе върнато на старото му място, а по случая е образувана преписка в 5-то РПУ.  


Топ новини

виж още