Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Предсрочни избори 2021: Бизнесът е обезпокоен от липсата на стабилност

Политика

Предсрочни избори 2021: Бизнесът е обезпокоен от липсата на стабилност

Предсрочни избори 2021: Бизнесът е обезпокоен от липсата на стабилност - Tribune.bg
Снимка:

„Срещите ми с предприемачи в Русе потвърждават опасенията ни, че липсата на реални политики води до несигурност в хората и страх за бъдещето. Последствието е спад на инвестициите. Реваншисткото управление на страната в момента се занимава с предизборна кампания, а не с работа за хората и икономиката. За бизнеса последните месеци доведоха до изключително много негативи“. Това заяви водачът на листата на ГЕРБ-СДС Красен Кралев след десетки срещи с бизнеса в Русе през последните седмици.

По думите му, служебният кабинет е повишил изискванията за отпускане на помощ при спад на оборота - условието преди беше 20%, сега е минимум 30-40 %.

„Мярката се запазва, но при два пъти по-висок спад на оборота и е абсолютно некоректна към най-пострадалия сектор „Туризъм“. Няма и никакво движение по подадените проекти по мярката “Подкрепа за малки предприятия с оборот над 500 000 лв. Новото управление трансформира безвъзмездната подкрепа за бизнеса, осигурена от правителството на ГЕРБ, в кредитиране“, каза още Кралев.

Той допълни, че липсата на експертиза прозира във всяко действие на кабинета, което е пагубно за всички сфери в държавата.

Томислав Дончев посети Трявна и ПлачковциТомислав Дончев посети Трявна и Плачковци

Водачът на листата на ГЕРБ в област Габрово Томислав Дончев посети Трявна и Плачковци. Заедно с кандидата за народен представител от Трявна Жасмина Лазарова разговаряха с жителите на двата града.

Те подчертаха, че в програмата на ГЕРБ е заложено повторно стартиране на програмата за саниране на жилища, което освен блокове, ще включва и къщи.

„Предстои и ремонт на пътищата Трявна-Дряново и Трявна-Вонеща вода. Предвижда се и продължаване на политиката по ръст на доходите - 1000 лева минимална заплата и 2000 лева - средна работна заплата, както и ежегодна актуализация на пенсиите на над 2 млн. пенсионери”, обясниха Томислав Дончев и Жасмина Лазарова.

Те припомниха и че са осигурени средства от държавата за благоустрояването на терен Божковска поляна и изграждане на мостово съоръжение по плана на кв. „Божковци” в Трявна и за изграждане на подпорна стена по поречието на р. Тревненска в района на пазара и новоизградения Етнографски комплекс.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати