Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Представят проект на Националния план за възстановяване и устойчивост на България

Политика

Представят проект на Националния план за възстановяване и устойчивост на България

Снимка:

Утре - 30.10.2020г. от 14ч. ще бъде представен проект на Националния план за възстановяване и устойчивост на Република България. Представянето ще бъде направено от вицепремиера Томислав Дончев.

Събитието има за цел да постави началото на поредица от публични дискусии, относно посоката за развитие на страната ни.

Предвид усложнената епидемиологична обстановка, представянето на Плана ще се проведе онлайн.

Събитието може да гледате на следния линк:  https://www.youtube.com/channel/UCkuN11GCwbnPOJGkqwcDAEg

По-рано днес Дончев взе участие в онлайн форум " Обнови България - Спести енергия!", организиран от Българската асоциация за изолации в строителството. Той съобщи, че през следващите пет години България ще инвестира 4,5 млрд. лева в мерки за енергийна ефективност.

„Надявам се строителният бранш не само да се включи активно в този процес, но и да предложи нови решения и мерки, както и по отношение на качеството, което се очаква не само от възложителите, но и от българските граждани, каза вицепремиерът.

България през следващите пет години трябва да извърши гигантско усилие за декарбонизация на икономиката и за намаляването на разходите за отопление и електроенергия, напомни вицепремиерът. Той добави, че това значи мащабна програма за енергийна ефективност, която включва опит за подкрепа за българската индустрия, за да бъде тя по-малко енергийно интензивна, трябва да се мисли и за компаниите, собствениците и ползвателите на публичните сгради - държавни и общински.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още