Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Преизбраха Ева Майдел за председател на Международното Европейско движение до 2023 г.

Политика

Преизбраха Ева Майдел за председател на Международното Европейско движение до 2023 г.

Преизбраха Ева Майдел за председател на Международното Европейско движение до 2023 г. - Tribune.bg
Снимка:

С общи усилия на обществото, медиците и учените ще преодолеем пандемията, заяви евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП

„С общи усилия на обществото, медиците и учените ще преодолеем пандемията. С амбициозни бюджети и инвестиции в устойчивост ще възстановим икономиката. Най-голямото предизвикателство ще бъде да опазим европейските ценности и солидарност. Това ще бъде основната ми мисия през новия мандат като председател на Международното Европейско движение. Благодаря за доверието на всички 61 национални организации, бизнес и граждански асоциации, политически семейства и други представители на европейските граждани, които подкрепиха кандидатурата ми“. Това заяви българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел веднага след преизбирането ѝ за председател на Международното Европейско движение късно вечерта на 19 ноември 2020 г.

Международното европейското движение е най-голямата мрежа от проевропейски организации, в която влизат неправителствени организации, профсъюзи, бизнес организации, политически партии, местна власт от 34 европейски държави. Организацията е създадена преди повече от 70 години, като Ева Майдел е първият неин председател жена, както и първият от Източна Европа.

„През изминалите три години успяхме да върнем Европейското движение в центъра на разговорите за бъдещето на ЕС, за Зелената сделка и работните места, за миграцията и отношенията със САЩ, Китай. Нашата мрежа е мястото, където отделни граждани, бизнеси, граждански организации могат да бъдат част и да влияят на дискусиите по големите теми на европейския дневен ред. Структури като Европейското движение подпомагат европейската интеграция и затвърждават чувството за общи цели, ценности и интереси между обществата от отделните държави в Европа“, допълни Ева Майдел, която беше избрана с абсолютно мнозинство от членовете на организацията.                                                     


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати