Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Преизбраха Румен Христов за лидер на СДС

Политика

Преизбраха Румен Христов за лидер на СДС

Преизбраха Румен Христов за лидер на СДС - Tribune.bg
Снимка:

Днес се проведе 25-та Национална отчетно-изборна конференция на СДС. С 497 гласа "за" и 1 "въздържал се" Румен Христов беше преизбран за председател на СДС. Днес СДС избира и четирима заместник-председатели на партията.

На 25-тата Национална конференция на СДС беше представена и следната политическа декларация:

СЪЮЗЪТ НА ДЕМОКРАТИЧНИТЕ СИЛИ,

като най-старата дясна, демократична и антикомунистическа партия в България, участвала най-активно в осъществяването на прехода от тоталитаризъм към демокрация, от планова към пазарна икономика, от изолацията на „Желязната завеса“ към свобода и членство в НАТО и ЕС, ОСЪЖДА войната срещу Украйна, предизвикана от имперските амбиции на Кремълската върхушка, олицетворени от Путин. Три десетилетия след края на „Студената война“ и събарянето на Берлинската стена, сме изправени пред безпрецедентно потъпкване на идеите и принципите на свободния свят.

Путин извършва престъпление срещу Украйна и нейния народ. Там живеят и стотици хиляди етнически българи, наши братя и сестри, които също са жертва на агресията, заедно с целия украински народ!

В 21-ви век отново умират невинни хора заради нестихващи мегаломански апетити за власт и заграбване на чужди територии. Това е война не само срещу Украйна, а хвърлена ръкавица в лицето на мира, като висш идеал на цялото човечество.

СЪЮЗЪТ НА ДЕМОКРАТИЧНИТЕ СИЛИ

ПРИЗОВАВА цялата демократична общественост в България да се обединим и да забравим дребните си, на фона на войната, неразбирателства, за да дадем мощен отпор на всякакви хибридни опити за оправдаване на нападението над Украйна! Активирането на спящите клетки на „петата колона“ у нас е в разгара си. Агресивните опити да се оправдае нападението над Украйна спекулират с традиционно добрите чувства на българите към руския народ. Но знак за равенство между народа на Русия и кремълския сатрап Путин не може да има. На никаква цена не бива да се допуска разколебаване в принадлежността на България към свободния европейски свят и неговите ценности. Всеки такъв целенасочен опит трябва да се третира като национално предателство! Нека не бъдем слабото звено

на НАТО и ЕС, а да подкрепим твърдо, като страна-членка на двете организации, всички санкции, наложени на Путин и неговите васални олигарси! Да подкрепим и тези руснаци, които не искат война, но страдат и понасят последствията и санкциите!

СЪЮЗЪТ НА ДЕМОКРАТИЧНИТЕ СИЛИ

ПРИЗОВАВА българското правителство незабавно да обезпечи присъствието на необходимите многонационални сили на НАТО, които да гарантират допълнително сигурността на България и стабилността на Югоизточния фланг.

Да ускори процедурите и действията за оказване на хуманитарна помощ на бежанците от Украйна, за да получат нужната подкрепа и сигурност при нас.

Народни представители от ГЕРБ-СДС вече внесоха два законопроекта, които ще допринесат за решаване на проблемите: За изменение и допълнение на закона за убежището и бежанците и за Доброволчеството.

В идеологически план

След влизането на България в НАТО и ЕС, политическото място на СДС и целта на СДС е да заеме консервативното дясно политическо пространство и да даде отпор на левите и либерални процеси в България.

Националната идеология на СДС за Република България е дясно консервативно управление, което да осъществи заявената на 24-та теоретична конференция нова кауза на партията - европейски граждани с европейски доходи.

На местно ниво, при самостоятелността за решаване на моделите за провеждане на местни избори, трябва реално да се отчита и реализацията на националните политически цели на формата ЕНП, с цел националното дясно да бъде укрепено и чрез успешно представяне на местните избори.

Във вътрешнополитически план

СЪЮЗЪТ НА ДЕМОКРАТИЧНИТЕ СИЛИ

ПРОДЪЛЖАВА да отстоява идеите си, с които получи доверие и стана парламентарно представена партия на трите избора през изминалата година:

Не на рецидивите от комунистическото минало, като политически похвати, и лицата, които ги олицетворяват!

Не на опитите за поставяне под съмнение на геополитическата ориентация на страната!

СДС заявява категорично, че мястото на съвременна България е само и единствено в семейството на цивилизованите, демократични нации и държави.

Не на прибързаното приемане на Република Северна Македония в ЕС за сметка на българския национален интерес и паметта на нашите предци, дали живота си за обединение на Отечеството!

Не на Истанбулската конвенция и гей-браковете!

За европейско бъдеще и европейски доходи и пенсии!

За по-ниски данъци и по-висок икономически растеж!

За по-силна държава в обществения сектор, и по-малка намеса на държавата в частния сектор!

За стабилно управление!

СЪЮЗЪТ НА ДЕМОКРАТИЧНИТЕ СИЛИ

ИЗРАЗЯВА своята загриженост, че правителството на „Промяната“ не води България към икономически просперитет и защита на националните интереси.

Свидетели сме на галопираща инфлация, безпрецедентно поскъпване на електроенергията, горивата, храните и услугите. Този процес започна преди войната в Украйна и управляващите не могат да се оправдават с нея.

Правителството дължи на обществото информация с какви запаси от горива, основни хранителни продукти и медикаменти разполагаме и ако те са недостатъчни, какви мерки ще се предприемат за обезпечаване на най-необходимите стоки за българските граждани в условията на непредвидима криза.

Опасяваме се, че проведените срещи и разговори от страна на премиера Петков с Република Северна Македония, не са благоприятни за българския национален интерес.

Притеснени сме от връщането на практики от комунизма, заглушаването на инакомислието и на свободата на изразяване. Стигна се дори до арест на малолетни заради протест срещу войната в Украйна.

Наблюдаваме с притеснение разнопосочните политически сигнали и некоординираните управленски действия на Четворната коалиция. Зад тях прозират дълбоки вътрешни противоречия и безпринципни договорки. В настоящата геополитическа и икономическа ситуация това повишава изключително много рисковете пред България.

СЪЮЗЪТ НА ДЕМОКРАТИЧНИТЕ СИЛИ

Като ОТЧИТА изключително сложната международна и вътрешнополитическа обстановка и задълбочаващата се икономическа и ценова криза, отправя призив за взаимодействие към всички политически сили в България – нека да поставим националния интерес пред партийния! Времето е трудно и изисква държавническа мъдрост, а не домогване до политически дивиденти.

Войната трябва да ни отрезви и обедини, а не да ни разделя по оста За Европа и За Путин! Такова разделение в една демократична държава е немислимо. Евроатлантическата ни принадлежност е нашата защита и сигурност.

Мястото на България е в свободния свят! 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети