Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Прекратиха сесията на Общинския съвет в Перник! Общината отказа да отговаря на въпросите на съветниците

Политика

Прекратиха сесията на Общинския съвет в Перник! Общината отказа да отговаря на въпросите на съветниците

Прекратиха сесията на Общинския съвет в Перник! Общината отказа да отговаря на въпросите на съветниците - Tribune.bg
Снимка:

Провокирани от отказа от страна на Секретаря на Община Перник да отговаря на въпросите на общинските съветници, в частност този на адв. Милена Миланова, защо общината почиства частни имоти, политическата група на ГЕРБ и партньорите им напуснаха заседанието на Общинския съвет, докато на него не пристигне зам. - кмет или кмета на общината, които съгласно Закона за Местното самоуправление и местната администрация са длъжни да отговарят на поставените въпроси. Това е прецедент, при който за първи път в историята на местния законодателен орган кметът на Общината и упълномощените от него лице отказаха да отговарят на питанията на общинските съветници.

„Напомням Ви, че ние не представляваме себе си, а гражданите на община Перник. Липсата на отговор по наши питания, които касаят жителите на община Перник, е пряко неуважение към гражданите и органа, който представляваме. Липсата дори на желание да се изчете отговора на община Перник е предпоставка да се заяви, че кметът не желае да отговаря на питанията на жителите на община Перник“, заяви зам. - председателят на Общински съвет в Перник адв. Милена Миланова.

„Поставени сме в безпрецедентна ситуация, в която община Перник изпраща на заседанието на Общински съвет не кмета или упълномощен от него заместник-кмет, а секретаря на общината, чиято единствена функция, съгласно ЗМСМА е да ръководи общинската администрация“, подчерта председателят на политическата група на ГЕРБ в Общински съвет-Перник Денислав Захариев.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети