Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Премиерът Борисов е в Перник, наблюдава обследването на течовете на вода (ОБНОВЕНА)

Политика

Премиерът Борисов е в Перник, наблюдава обследването на течовете на вода (ОБНОВЕНА)

Премиерът Борисов е в Перник, наблюдава обследването на течовете на вода (ОБНОВЕНА) - Tribune.bg
Снимка:

Проверка на Икономическа полиция заради кризата с водата в Перник, разпореди премиерът

Премиерът Бойко Борисов е в Перник, където лично наблюдава обследването на загубата на вода в града. Това стана ясно от видеоклипове във Фейсбук профила на министър-председателя.

Трети ден продължава обследването на водопреносната мрежа в района на „Стомана“ – Перник. Обследва се мрежата по Клон 2, където се губят по около 90 л на секунда.

Заедно с премиера Борисов в Перник са министърът на икономиката Емил Караниколов и зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.

По думите на Караниколов проблемът е основно в остарялата водоснабдителна инфраструктура, която не е подменяна от 1954 година.

„Ние ще направим всичко възможно да осигурим питейна вода и мисля, че ще се справим, но проблемът с инфраструктурата в Перник е трагичен“, посочи Караниколов.

„На практика правим нова водопроводна система“ , посочи премиерът.

Премиерът Борисов разпореди също максимално да се ускори работата и по основния ремонт и реконструкция на пречиствателната станция за питейни води на Перник, за което правителството отпусна 3,2 млн. лв.

„Да се извика проектант за пречиствателната станция. Ако трябва за пречиствателната станция, поръчката да се пусне по национална сигурност, за да стане веднага“, посочи още Борисов.

Министър-председателят Бойко Борисов разпореди на директора на Главна дирекция „Национална полиция“ Христо Терзийски да възложи проверка на Икономическа полиция във връзка с кризата с водата в Перник. „Икономическа полиция цялата да дойде в Перник и всичко по трасето да бъде събрано, разпитано, документ по документ да се проверява“, разпореди премиерът.

Министърът на икономиката Емил Караниколов съобщи, че специализирана фирма за рехабилитация и изграждане на подземни тръбопроводи заедно с екипи на ВиК ще заснемат с робот-капсула водния цикъл под земята, за да се установи къде се губи водата и къде има течове.  Заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков докладва, че вече има командировани екипи от други ВиК дружества, които подпомагат ремонтите дейности. По инициатива на МРРБ е монтиран и спирателен кран на главния водопровод преди завод „Стомана“.

Питейна вода за жителите на Перник е осигурена, изпратени са два тира с минерална вода, както и водоноски.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

След.дъжд.качулка Виновен за водата е самият Борисов. Къде беше през годините, та не е контролирал. Вижте ме,.колко съм загрижен сега, долен мафиот.
26.12.2019 12:45 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати