Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Премиерът Борисов: Правителството заедно с българските граждани да действаме като юмрук срещу пандемията

Политика

Премиерът Борисов: Правителството заедно с българските граждани да действаме като юмрук срещу пандемията

Снимка:

Премиерът разпореди на министъра на здравеопазването пред всяка болница у нас, както държавна, така и частна, да се организират изнесени пунктове, в които докараните пациенти бързо да бъдат диагностицирани и насочени към необходимата им медицинска помощ

„Всеки министър да бъде на първа линия неотстъпно в своята сфера и правителството заедно с българските граждани да действаме като юмрук срещу пандемията“. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на работно онлайн съвещание с членовете на правителството. Премиерът разпореди съвместните действия на държавните институции да продължат при най-строга организация, ред и пълна мобилизация. „Това правим в момента – с финанси, с икономика, с мерки. Никакво колебание“, изтъкна министър-председателят.

Премиерът Борисов разпореди на министъра на здравеопазването пред всяка болница у нас, както държавна, така и частна, да се организират изнесени пунктове, в които докараните пациенти бързо да бъдат диагностицирани и насочени към необходимата им медицинска помощ. „Ползвате всичко – пожарни, полиция, облеклата. Ананиев е подсигурил абсолютно всичко финансово, което е необходимо. Лекарства - всякакви видове за всякакви болни. Всичко това трябва да се прави незабавно“, категоричен беше Борисов. Министър-председателят добави също, че е важно българските граждани да бъдат информирани, че ако са били контактни на лица с COVID-19, следва да се самоизолират незабавно.

Министър-председателят Бойко Борисов припомни, че институции като НОИ и МЗ разполагат с хотелски бази и санаториуми из страната, които също могат да се използват за настаняване. По този начин може да се намали допълнително натискът върху болниците, където това е възможно. Според премиера е от изключително значение да има гъвкавост и да продължи извършването на наложителните операции. „Животът трябва да върви“, изтъкна Борисов и добави – „аз съм убеден, че все пак март-април ще имаме ваксини, ще имаме нещо, което ще спаси света и ще тръгнем напред“.

Според министър-председателя Бойко Борисов е важно също така да не спират съдебните процеси и където е възможно институциите да функционират онлайн. „Държавата не трябва да бъде затваряна. В много държави това е лесен подход - локдаун, затваряме, най-лесно, най-чисто. Ние трябва да убедим хората с разум“, заяви премиерът. „Хората трябва да разберат, че са взели правилното решение и това, че не подадохме оставка е било само за тяхно добро. Да се мъчим в най-тежкото време, но да ги спасим и ще ги изведем и от здравната, и от финансовата, и от икономическата криза“, категоричен беше министър-председателят Борисов. По думите му трябва да продължат социално икономическите мерки и да има приходи в бюджета. „България с ИТ технологиите, с всичко това, което се прави в ИТ сектора, в икономиката ще дръпнем по-бързо от останалите. Но да запазим и хората – това искам от вас“, обърна се премиерът към членовете на правителството. Борисов посочи още, че в този труден период е от голямо значение взаимодействието и с местната власт. „Помагайте на кметовете с всичко, каквото може“, разпореди още Борисов на министрите и добави в заключение – „всичко трябва да работи, но хората трябва да се пазят, маски, дистанция, за да не спре животът“.  


Коментари (6)

Тази мутра още ли не си е дала оставката. Доведе всички системи в България до под дъното. Да си ходи!
02.11.2020 17:50 / Отговор
ПАНДЕМИЯТА СИ ИМА ИМЕ-ТЕРОРИСТА РАДЕВ, ЛЪЖА НИНОВА, ОТРОВИТЕЛИТЕ ТРИМА,........... БЪЛГАРСКИ ЮМРУК СРЕЩУ ПАНДЕМИЯТА......!!
ГОСПОД Е БЪЛГАРИН.....
02.11.2020 19:12
Скапаняк! Бойко Борисов ви е виновен на вас, червени боклуци. Вие съсипахте държавата, три пъти и повече я фалирате, кръвчицата изпихте на хората и пак насита нямате, червени боклуци! Никога няма да видите власт в България, никога!!!!!
03.11.2020 12:35
Форца, Борисов! На драпащи за власт отровни малоумници ли да си даде оставката?!?
Скрий се в палатката!
02.11.2020 19:42 / Отговор
Притеснение Защо Тартакович напоследък не пише тук, да не се е коронясал
02.11.2020 20:12 / Отговор
Тартаковер си е заровил главата в пясъка-жълт щраус.............. Бере голям срам....
Сега, пише но не се подписва-анонимно
02.11.2020 22:06

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още