Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Премиерът Борисов се среща с превозвачите, обсъждат тол таксите

Политика

Премиерът Борисов се среща с превозвачите, обсъждат тол таксите

Премиерът Борисов се среща с превозвачите, обсъждат тол таксите - Tribune.bg
Снимка:

Обсъжда се и обхвата на пътищата, за които ще се плаща такса

Започна срещата на министър-председателя Бойко Борисов с представители на превозваческия бранш. Това съобщиха от Правителствената информационна служба.

На нея се обсъжда темата за обхвата на пътищата, за които ще се плаща тол такса, както и за размера на тарифите.

Вчера ресорният заместник-министър регионалното развитие и благоустройство Николай Нанков каза, че след поредица от срещи с транспортния бранш и на експертно ниво са доближени позициите по отношение на обхвата, на тарифите и други детайли. Целта е да имаме справедлив модел на тарифиране и да спазим европейския принцип, който натоварва да плаща повече, обясни тогава Нанков.

Министерството на регионалното развитие и благоустройството започна от началото на април разговори с превозвачите за размера на таксите, които ще се начисляват за използване на републиканската пътна мрежа с въвеждането на тол системата за тежкотоварни автомобили над 3,5 тона от 16 август 2019 г. На този етап предложението е да се таксуват около 50 на сто от републиканската пътна мрежа, т.е. около 10 000 км. Останалите 10 000 км и 20 000 км общинска пътна мрежа ще са безплатни за тежкотоварните автомобили над 3,5 т след въвеждането на тола.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети