Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Премиерът Главчев пътува за Воден

Политика

Премиерът Главчев пътува за Воден

Премиерът Главчев пътува за Воден - Tribune.bg
Снимка:

Вече е монтирана нова мобилна клетка и има връзка със селото

Министър-председателят Димитър Главчев пътува за Воден. Премиерът ще провери на място изпълнението на поетия от мобилните оператори ангажимент да осигурят клетка, която да обезпечи комуникацията в селото.

В четвъртък министър-председателят Главчев разпореди на министъра на транспорта Георги Гвоздейков да предприеме мерки по проблема. Вчера вечерта транспортният министър докладва на премиера, че клетката в района на село Воден е монтирана и работи.

Във Воден премиерът Главчев ще провери и доставката на контейнерите, пригодени за живеене, които могат да бъдат използвани при необходимост. Министър-председателят ще разговаря и с екипите от турска страна, които участват в гасенето на пожарите.

Междувременно за по-малко от 24 часа приключи процесът по монтиране на постоянна мобилна клетка в района на с. Воден и от снощи тя е в експлоатация. По разпореждане на премиера Димитър Главчев министърът на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков проведе спешна среща с мобилните оператори, за решаване на проблема с липсата на мобилно покритие.

Съдействие беше оказано и от Министерството на вътрешните работи и ГД “Гранична полиция”, така че оборудването да бъде разположено в граничната зона, което без тяхното разрешение не е възможно.

Новото оборудване вече е в експлоатация и осигурява много по-добро покритие както в с. Воден, така и в околните населени места.

Съоръжението снощи стартира първо за абонатите на А1, а от днес ще осигурява аналогично покритие и за абонати на Виваком и Йеттел. С предприетите мерки трайно се решава въпросът с липсата на покритие в този район.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Воден, пожар, щети
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети