Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Премиерът инспектира изграждането на новия граничен пункт с Гърция- „Рудозем-Ксанти“

Политика

Премиерът инспектира изграждането на новия граничен пункт с Гърция- „Рудозем-Ксанти“

Премиерът инспектира изграждането на новия граничен пункт с Гърция- Рудозем-Ксанти - Tribune.bg
Снимка:

По време на инспекцията той заяви, че пътят Асеновград - Пампорово предстои да бъде разширен с трета лента

Премиерът Бойко Борисов инспектира строителството на новия граничен пункт с Гърция -„Рудозем-Ксанти“, който ще бъде готов в началото на следващата година.

„През пункта е предвидено да минават всички видове превози, което ще от голяма полза за развитието на търговията, бизнеса и добросъседството в региона. Ще бъдат открити нови работни места. Кризата с коронавируса ще отмине, хората пак ще се придвижват без ограничения, затова не спираме да изграждаме пътища и магистрали. Реализирането на пункта и на инфраструктура до него струват близо 40 милиона евро. Средствата са осигурени по проект „Подобряване на трансграничната достъпност“, каза министър-председателят.

„В края на миналата година Министерският съвет осигури допълнително 18 445 744 лв. Родопите са едни от символите на българщината. Затова за всеки от нас това е специално място. Това е регион с огромен потенциал за развитие и съм сигурен, че новият пункт ще окаже своето ключово значение за подобряване на свързаността, бизнеса и туризма.“ , увери Борисов.Развитието на района ще увеличи нуждата от вода, за което ще изградим и нов водоем, чиято стойност възлиза на близо 2 милиона лева, каза още той.

По време на инспекцията той заяви, че пътят Асеновград - Пампорово предстои да бъде разширен с трета лента. Проектът ще струва над 70 милиона лева, в момента трасето се обследва от италиански инженери, допълни премиерът. 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (2)

АСЕН ИЛИЕВ НЯМА ЛИ ДА СВЪРШИШ И НЯКАКВА РАБОТА, ЗА КОЯТО СИ НАЗНАЧЕНО БЕ, ГОВЕДО МАЛОУМНО!
19.10.2020 04:19 / Отговор
АСЕН ИЛИЕВ НЯКАКЪВ СТРОИТЕЛЕН НАДЗОР ЛИ СЕ ЯВЯВАШ БЕ, ЛАЙ НАР С ЛАЙ НАР.
19.10.2020 04:21 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп