Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Премиерът на Грузия е на официално посещение в България

Политика

Премиерът на Грузия е на официално посещение в България

Премиерът на Грузия е на официално посещение в България - Tribune.bg
Снимка:

Ще се срещне с министър-председателя Бойко Борисов

Премиерът на Грузия Мамука Бахтадзе е на официално посещение в България по покана на българския си колега. Той ще се срещне с министър-председателя Бойко Борисов, като двамата ще обсъдят активизирането на икономическите и търговските отношения. Тема на разговор ще са сътрудничеството в сферата на инфраструктурата, транспорта и енергетиката между България и Грузия.

Последната среща на премиерите Борисов и Бахтадзе беше през септември 2018 г. в Ню Йорк по време на 73-ата сесия на Общото събрание на Организацията на обединените нации. Сред обсъжданите теми тогава бяха подкрепата на България за евроатлантическата перспектива на Грузия, както и партньорството в отбраната и сигурността.

В делегацията на грузинския министър-председател Мамука Бахтадзе са министърът на външните работи на Грузия Давид Залкалиани, зам.-министърът на икономиката и устойчивото развитие Акаки Сагирашвили и председателят на Комисията по външна политика в парламента на Грузия - Софио Кацарава. От българска страна с премиера Бойко Борисов ще бъдат вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева и зам.-министърът на икономиката Лилия Иванова. 

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети