Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Премиерът Николай Денков се среща с военните ни аташета зад граница

Политика

Премиерът Николай Денков се среща с военните ни аташета зад граница

Премиерът Николай Денков се среща с военните ни аташета зад граница - Tribune.bg
Снимка:

Премиерът Николай Денков и ръководителите на службите на военните аташета, които са на подчинение на Служба “Военно разузнаване”, се срещат в резиденция Бояна в присъствието още на министъра на отбраната Тодор Тагарев и началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов, съобщи пресслужбата на правителството. Срещата е закрита за представителите на медиите.

По данни на Министерството на отбраната понастоящем имаме 26 служби на военни аташета, които са акредитирани в 45 страни от Европа, Азия, Африка и Северна Америка.

“България трябва да даде приоритет на реформата в своите специални служби и да отстрани подкрепяните от Русия агенти, ако се надява да успее в плановете си за изкореняване на организираната престъпност и корупцията”, заяви пред изданието “Политико” преди дни съпредседателят на ПП Кирил Петков.

Самите шефове на специалните служби отрекоха на изслушване в парламента техните назначения да се съгласуват с чужди посолства. Въпросът стана актуален, след като на запис от национално съвещание на ПП си чуват обсъждания за смени в ръководствата на службите след съгласуване с посолства.

ПП-ДБ внесоха в предходното НС предложения за законодателни промени, според които ръководителите на ДАНС, Държавна агенция "Технически операции" (ДАТО), Служба "Военно разузнаване" (СВР) и на Държавна агенция "Разузнаване" (ДАР) да се назначават от Министерския съвет по предложение на министър-председателя вместо с президентски указ.

 

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети