Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Премиерът плаши с дело „хората, които твърдят неща за хранилки на правителството от „Лукойл”

Политика

Премиерът плаши с дело „хората, които твърдят неща за хранилки на правителството от „Лукойл”

Премиерът плаши с дело хората, които твърдят неща за хранилки на правителството от Лукойл - Tribune.bg
Снимка:

По отношение на приказките за „хранилки” и други доста по-конкретни обвинения, отговорът е ясен – завеждам дело срещу хората, които твърдят такива неща. Това вече съм го решил”, закани се премиерът Николай Денков. Той е убеден, че „Лукойл” ще платят данъците, които дължат за годините.

„Аз казвам, че това, което сме се разбрали е, че „Лукойл” са поели ангажимента дължимите суми да бъдат изплатени до края на годината. Всякакво срокове от типа на една седмица отново са някаква дезинформация“, заяви министър-председателя.

Добрев: На хранилката на Лукойл са министри и шефове на парламентарни групи, сами се издават

„В последните няколко дни чувам приписани на мен думи, които никога не съм казвал.Правителството и аз не преразказваме законите. Това, че някой е направил калпави закони, не означава, че ние трябва да нарушим закона, за да изпълним нечии желания. Законите трябва да се спазват“, коментира Денков. Въпросите за това обаче колко пари очакваме премиерът препрати към Министерството на финансите и агенция „Митници”.

Премиерът каза още, че след предишното решение за съкращаване на срока на дерогацията до 1 октомври 2024 година, „Лукойл“ са пратили  съобщение, че биха могли да използват една възможност за признаване на разходи при усъвършенстване и модернизиране на рафинерията.

„Това означава, че те ще си приспадат дължимите данъци за сметка на тези разходи. Това е причината да накарам моя началник на кабинета да се обади в „Лукойл“. Още повече, че според юридически експерти те нямат право да го направят. Отговорът в този разговор е, че „Лукойл“ няма да се възползва от тази възможност. „Не, ние ще платиме всички дължими данъци в срок през тази година, така както са законово заложени, са казали те“, обясни премиерът.

За Шенген Денков каза, че има още действия, за да бъдем приети. „Трябва да се работи упорито и системно в дипломацията. Вчера на всички срещи и в Австрия ясно обяснихме аргументите ни и срещу тях нямаше възражения. Канцлерът каза, че няма никакви политически претенции, има проблем със затворените граници, на които има проверки между Австрия и съседните страни“, уточни Денков. Разговорът продължава утре и вдругиден в Брюксел, когато има Европейски съвет, добави Денков.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети