Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Премиерът пое ангажимент да продължи реставрацията на Мулдавския манастир „Св. Петка“

Политика

Премиерът пое ангажимент да продължи реставрацията на Мулдавския манастир „Св. Петка“

Снимка:

Борисов към опонентите му: Подиграват се, а като се разболеят тичат във ВМА

Премиерът Борисов продължи обиколката си в района на Асеновград като посети Мулдавския манастир „Св. Петка“. Светата обител горя през 2010 г. и кабинетът отпусна пари за ремонт през 2017 г.  като буквално бе изграден от основи с пари от държавата.

Тогава стана ясно, че липсата на достатъчен воден ресурс буквално унищожи манастира и изключително ценните книги в него. Затова сега ще се изгради и водопровод, който ще осигури нормално водоснабдяване на целия комплекс стана ясно от посещението на премиера. Предвижда се с две помпени станции да се преодолее голямата денивелация и водата да може да достигне до Светата обител. Прави се и пътят към манастира като двата проекта на стойност от близо 3 милиона лева.

Продължаваме реставрацията обеща Борисов и пое ангажимент държавата да помогне допълнително със средства за обновяването на храма и залата в комплекса.

В манастира се спазват и строги противоепидемични мерки. Затова и министър-председателят заяви „Всички наши опоненти много се подиграваха как двама генерали плашим хората. Когато обаче те се разболеят първи тичат във ВМА и ползват лекарства, ремдесивир“.  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още