Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Премиерът пое ангажимент да продължи реставрацията на Мулдавския манастир „Св. Петка“

Политика

Премиерът пое ангажимент да продължи реставрацията на Мулдавския манастир „Св. Петка“

Премиерът пое ангажимент да продължи реставрацията на Мулдавския манастир Св. Петка - Tribune.bg
Снимка:

Борисов към опонентите му: Подиграват се, а като се разболеят тичат във ВМА

Премиерът Борисов продължи обиколката си в района на Асеновград като посети Мулдавския манастир „Св. Петка“. Светата обител горя през 2010 г. и кабинетът отпусна пари за ремонт през 2017 г.  като буквално бе изграден от основи с пари от държавата.

Тогава стана ясно, че липсата на достатъчен воден ресурс буквално унищожи манастира и изключително ценните книги в него. Затова сега ще се изгради и водопровод, който ще осигури нормално водоснабдяване на целия комплекс стана ясно от посещението на премиера. Предвижда се с две помпени станции да се преодолее голямата денивелация и водата да може да достигне до Светата обител. Прави се и пътят към манастира като двата проекта на стойност от близо 3 милиона лева.

Продължаваме реставрацията обеща Борисов и пое ангажимент държавата да помогне допълнително със средства за обновяването на храма и залата в комплекса.

В манастира се спазват и строги противоепидемични мерки. Затова и министър-председателят заяви „Всички наши опоненти много се подиграваха как двама генерали плашим хората. Когато обаче те се разболеят първи тичат във ВМА и ползват лекарства, ремдесивир“.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати