Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Премиерът провери пътя до Рилския манастир (ВИДЕО)

Политика

Премиерът провери пътя до Рилския манастир (ВИДЕО)

Премиерът провери пътя до Рилския манастир (ВИДЕО) - Tribune.bg
Снимка:

Премиерът Бойко Борисов инспектира укрепителните дейности по пътя за Рилския манастир. Проверката беше направена заедно със заместник-министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков и кмета на град Рила Георги Кабзималски.

Укрепителните дейности, за които правителството отпусна близо 6 млн. лв., започнаха в края на юни и включваха възстановяване на пътната настилка по участъка. Изпълнението е било изключително трудно като алпинисти са работели само на ръка. Това пък обясниха изпълнителите от „Автомагистрали“ ЕАД. По време на укрепването е имало три тежки срутвания, по време на които, за щастие, не е имало инциденти.

В 250-метровия участък е изградена укрепителна стоманобетонна стена с дължина от 150 м и височина 4,1 м, която поема натоварването на срутищното тяло, като то е подсилено с микропилоти и анкери. Борисов подчерта, че иска пътят да е „като картичка - като дойдат хората да се поклонят да няма нито едно нещо, което както казват майсторите, да е останало недоизкусурено".

Кметът на Рила Георги Кабзималски изрази благодарност за изграждането на инфраструктурата. Кметът специално акцентира върху социалните дейности, които развива общината. Добави също така, че в града са санирани училището, детската градина, културният дом и сградата на общината, обновяват се и четири улици.

По-късно отново във Фейсбук профила си премиерът благодари на строителите, които са работили много мобилизирано, за да може укрепителните дейности да приключат преди Коледа. „Важно е хората да могат да пътуват спокойно и удобно до Рилския манастир и природните забележителности в околността“, пише още министър-председателят. 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати