Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Премиерът провери пътя до Рилския манастир (ВИДЕО)

Политика

Премиерът провери пътя до Рилския манастир (ВИДЕО)

Снимка:

Премиерът Бойко Борисов инспектира укрепителните дейности по пътя за Рилския манастир. Проверката беше направена заедно със заместник-министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков и кмета на град Рила Георги Кабзималски.

Укрепителните дейности, за които правителството отпусна близо 6 млн. лв., започнаха в края на юни и включваха възстановяване на пътната настилка по участъка. Изпълнението е било изключително трудно като алпинисти са работели само на ръка. Това пък обясниха изпълнителите от „Автомагистрали“ ЕАД. По време на укрепването е имало три тежки срутвания, по време на които, за щастие, не е имало инциденти.

В 250-метровия участък е изградена укрепителна стоманобетонна стена с дължина от 150 м и височина 4,1 м, която поема натоварването на срутищното тяло, като то е подсилено с микропилоти и анкери. Борисов подчерта, че иска пътят да е „като картичка - като дойдат хората да се поклонят да няма нито едно нещо, което както казват майсторите, да е останало недоизкусурено".

Кметът на Рила Георги Кабзималски изрази благодарност за изграждането на инфраструктурата. Кметът специално акцентира върху социалните дейности, които развива общината. Добави също така, че в града са санирани училището, детската градина, културният дом и сградата на общината, обновяват се и четири улици.

По-късно отново във Фейсбук профила си премиерът благодари на строителите, които са работили много мобилизирано, за да може укрепителните дейности да приключат преди Коледа. „Важно е хората да могат да пътуват спокойно и удобно до Рилския манастир и природните забележителности в околността“, пише още министър-председателят.   


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема