Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Премиерът се е ангажирал с отмяна на действащия от 1963 г. Указ за борбата с дребното хулиганство

Политика

Премиерът се е ангажирал с отмяна на действащия от 1963 г. Указ за борбата с дребното хулиганство

Премиерът се е ангажирал с отмяна на действащия от 1963 г. Указ за борбата с дребното хулиганство - Tribune.bg
Снимка:

На база тази точка от закона беше арестуван фотографът Веселин Боришев

Министър-председателят Бойко Борисов е поел ангажимент заедно с правосъдния министър Данаил Кирилов да задействат законодателна инициатива за отмяна на Указа за борбата с дребното хулиганство от 1963 г. На база този указ беше арестуван на фоторепортерът Веселин Боришев от „Клуб З“, обявиха от медията.

Боришев беше закопчан след като снимал с телефона си полицаи, а после хвърлил по тях журналистическата си карта. Той е получил извинение от главния секретар на МВР Ивайло Иванов.

Според указа: „Дребно хулиганство по смисъла на този указ е непристойна проява, изразена в употреба на ругатни, псувни или други неприлични изрази на публично място пред повече хора, в оскърбително отношение и държане към гражданите, към органите на властта или на обществеността или в скарване, сбиване или други подобни действия, с които се нарушава общественият ред и спокойствие, но поради своята по-ниска степен на обществена опасност не представлява престъпление по чл. 325 от Наказателния кодекс“.

Със заповед на директора на СДВР ст. комисар Георги Хаджиев е образувана проверка за действията на полицейските служители.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети