Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Премиерът се похвали с принос за „изнасянето“ на българи от Украйна

Политика

Премиерът се похвали с принос за „изнасянето“ на българи от Украйна

Премиерът се похвали с принос за изнасянето на българи от Украйна - Tribune.bg
Снимка:

Обясниха му, че изразът е крайно неуместен, тъй като хората са живи

„Искам да ви уведомя, защото това би трябвало всички да ни интересува най-много, че снощи, докато някои може би са се упражнявали по риторика, сме изнесли 190 човека от Киев. Успяхме да го направим. Имахме малък прозорец, успяхме да ги изкараме с автобусите. И това е особено важно, защото в момента има над 40 -километрова  линия от въоръжени сили, които вървят към Киев. Това стана благодарение на генерал Венев и Министерството на външните работи. Успяхме да се свържем с киевските полицаи, успяха да направят зелен коридор и в последния момент буквално успяхме да ги изкараме. През нощта автобусите се движеха на разстояние един от друг, за да не се помисли, че е военен конвой и днес 190 българи са в безопасност. Това се случи благодарение на службите и институциите, които не спаха цяла нощ“. С това се похвали премиерът Кирил Петков по повод евакуацията на български граждани от Украйна.

„Имам една лична молба към Вас. Моля Ви, бъдете внимателен с изказа, когато говорите за евакуацията на хората от Украйна. Не използвайте думата „изнесли“. Пожелавам Ви, да не се налага да изнасяме никого оттам“, направи му забележка депутатът от ГЕРБ-СДС и бивш външен министър Екатерина Захариева, имайки предвид, че става въпрос за живи хора.

Малко по-късно председателят на Народното събрание Никола Минчев също поправи премиера, че правилният израз всъщност е "извели".

КадърКадър

Преди това Екатерина Захариева за пореден път разкритикува остро управляващата коалиция.

„Вие до ден днешен нямате и управленска програма.  За съжаление това, което беше видно за нас, е видно в момента и за повечето българските граждани. Няколко пъти опозицията ви спасява през тези два месеца, г-н премиер. Първо, когато ние ви повикахме януари месец тримата, за да престанете с това лично мнение, защото министър Янев и мисля, че и г-жа Нинова казаха, че и Вашето е било лично мнение, става въпрос за първите ви мнения по отношение на тази ситуация. И вие имахте лично мнение в началото“, подчерта тя.

„С декларацията, която благодарение на нас, на опозицията, беше приета в парламента и вие отидохте в Брюксел. А и в нея беше гласувана една от много важните точки по отношение санкциите. Един от коалиционните ви партньори гласува против. Без опозицията вие нямаше да отидете с мандат в Брюксел. Г-н премиер ще ви спасим и днес! Но това няма да продължава до безкрайност. Крайно време е от думи и от анализи да преминете към действия и дела“, категорична бе Екатерина Захариева.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати