Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Премиерът свика извънреден коалиционен съвет на управляващите

Политика

Премиерът свика извънреден коалиционен съвет на управляващите

Премиерът свика извънреден коалиционен съвет на управляващите - Tribune.bg

Темата е исканата оставка на Валери Симеонов

Днес ще бъде проведено извънредно заседание на коалиционния съвет на ГЕРБ и „Обединени патриоти“ в Министерски съвет. Премиерът Бойко Борисов е свикал спешната среща преди старта на редовното заседание на кабинета.

Тема на срещата ще е исканата оставка на вицепремиера Валери Симеонов от майките на деца с увреждания.

Самият Симеонов заяви по-рано пред БНТ, че отива на среща при премиера Бойко Борисов. Не очаквам нищо, всичко е възможно, каза Симеонов. И отново заяви, че няма да подава оставка.

Той обясни репликата си за „кресливите жени“ с това, че е свързана с прибързването със Закона за хората с увреждания, а фразата „уж болни деца“ - с това, че наистина болните деца са били държани „от сутрин до вечер“ на протести.

Вицепремиерът подчерта, че не отрича състоянието на децата с увреждания и допълни, че със състоянието им се спекулира.

Симеонов подчерта, че от него не се иска извинение, а само оставка.

„Една оставка в момента означава да съборим правителството - за мен това не е решение.“ Това заяви вчера след коалиционния съвет на патриотите лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов. Той беше категоричен, че няма друга алтернатива, която да управлява в момента.

Още докато беше на посещение в Дубай, премиерът реагира на създалата се ситуация и коментира исканата оставка. „Ако тръгна силово да искам неговата оставка, както настояват майките, това означава, че мигновено ще се счупи цялата конструкция. И те, въпреки че казват, че нямат политически искания и не търсят сваляне на правителството, всъщност с един подобен акт то ще падне“, обясни тогава премиерът. И допълни, че самите „Обединени патриоти“ имат коалиционно споразумение помежду си, а след това заедно имат такова и с ГЕРБ. „Обединените патриоти“ сами определят своите назначения, каза министър-председателят.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати