Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Премиерът свика извънреден коалиционен съвет на управляващите

Политика

Премиерът свика извънреден коалиционен съвет на управляващите

Темата е исканата оставка на Валери Симеонов

Днес ще бъде проведено извънредно заседание на коалиционния съвет на ГЕРБ и „Обединени патриоти“ в Министерски съвет. Премиерът Бойко Борисов е свикал спешната среща преди старта на редовното заседание на кабинета.

Тема на срещата ще е исканата оставка на вицепремиера Валери Симеонов от майките на деца с увреждания.

Самият Симеонов заяви по-рано пред БНТ, че отива на среща при премиера Бойко Борисов. Не очаквам нищо, всичко е възможно, каза Симеонов. И отново заяви, че няма да подава оставка.

Той обясни репликата си за „кресливите жени“ с това, че е свързана с прибързването със Закона за хората с увреждания, а фразата „уж болни деца“ - с това, че наистина болните деца са били държани „от сутрин до вечер“ на протести.

Вицепремиерът подчерта, че не отрича състоянието на децата с увреждания и допълни, че със състоянието им се спекулира.

Симеонов подчерта, че от него не се иска извинение, а само оставка.

„Една оставка в момента означава да съборим правителството - за мен това не е решение.“ Това заяви вчера след коалиционния съвет на патриотите лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов. Той беше категоричен, че няма друга алтернатива, която да управлява в момента.

Още докато беше на посещение в Дубай, премиерът реагира на създалата се ситуация и коментира исканата оставка. „Ако тръгна силово да искам неговата оставка, както настояват майките, това означава, че мигновено ще се счупи цялата конструкция. И те, въпреки че казват, че нямат политически искания и не търсят сваляне на правителството, всъщност с един подобен акт то ще падне“, обясни тогава премиерът. И допълни, че самите „Обединени патриоти“ имат коалиционно споразумение помежду си, а след това заедно имат такова и с ГЕРБ. „Обединените патриоти“ сами определят своите назначения, каза министър-председателят.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още