Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Президентството отрича за Узунов: Друг бил виновен, че ще връщаме 6 млн. евро на Брюксел

Политика

Президентството отрича за Узунов: Друг бил виновен, че ще връщаме 6 млн. евро на Брюксел

Президентството отрича за Узунов: Друг бил виновен, че ще връщаме 6 млн. евро на Брюксел - Tribune.bg
Снимка:

От години се знае, че проблемът с промяната в параметрите и елиминирането на конкурентите стана точно при служебното правителство

Прессекретариатът на държавния глава опровергава публикация в медия, свързана с Пламен Узунов. В съобщение от прессекретариата заявяват: „Направеното твърдение в статията на вестник „24 часа“ е груба манипулация на фактите. Разследването на ОЛАФ се отнася за сключен договор от МВР на 22 февруари 2018 г., а не на 23 март 2017 г., както е посочено в материала. Въпросният договор, както и анексът към него, са публикувани на интернет-страницата на Министерството на вътрешните работи. От тях става ясно, че този договор е сключен няколко месеца след края на мандата на служебното правителството, в което министър на вътрешните работи е Пламен Узунов“.

Припомняме ви, че проверяваната от ОЛАФ обществена поръчка за купуването на 290 високопроходими автомобила от МВР е скандална отдавна. През 2019 г. Еврослужбата за борба с измамите започва проверка на сделката, която е на стойност над 20 млн. лева и е приключила през 2017 -та. Тогавашният вътрешен министър Младен Маринов потвърждава новината за разследването, а тогавашният му заместник  Красимир Ципов изнася данни, че тя е сключена по време на служебното правителство на президента Румен Радев. 

Обществената поръчка е обявена на 2 март 2017 г. и е проведена ускорено заради миграционния натиск по българските граници. Оферти подават 11 кандидати. До отваряне на ценовите предложения са допуснати четирима – „Мото Пфое”, Н-Ауто София (вносителят на Нисан”), „Тойота Тиксим“ и Киа Моторс България”. Печели „Българска автомобилна индустрия“ ЕАД на бизнесмена Гриша Ганчев.

Процедурата по поръчката е открита на 02.03.2017 г. и приключва на 20.04. , изцяло в рамките на служебното правителство, което започва работа на 27 януари 2017 г. и е разпуснато на 4 май 2017 г. Министър на вътрешните работи е бил Пламен Узунов.

Според „24 часа“ са били подменени спецификациите на джиповете така, че да спечели определен кандидат. Процедурата е приключила през 2017-та, а договорът е  бил подписан чак през 2018-та като злоупотребата е станала по време на процедурата - тогава е направена промяна на спецификациите, за да се нагодят за определен кандидат.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (23)

НОВ МОДЕЛ НА УПРАВЛЕНИЕ............ ОТ СТАРИ ПАРТИЗАНИ - ТЕРОРИСТИ................................. ПРОДАЖНИ КОМУНИСТИЧЕСКИ ПРЕСТЪПНИЦИ.......
01.02.2021 21:11 / Отговор
Тартаковер Много интересен коментар си написал. Поздравявам те. Вероятно дълго си го мислил, но се е получил. Казва нови, непознати неща, мисля че гласоподавателите на Борисов ще са вдъхновени от него и възхитени. Благодаря ти от името на всички тях!
01.02.2021 21:28
. . ? За остроумен ли се набираш бе ,Таракане? И вече взе да преписваш и да имитираш какво са написали по твой адрес! От форумите ли започна да си "обогатяваш"сивото вещество? Недей, отдалече личи че си бездарен, нагъл и без грам въображение!
01.02.2021 22:00
ПОМИЯРА ТАРТАКОВЕР СЕ РАЗПОЗНАЛ, КАТО"СТАР ПАРТИЗАНИН-ТЕРОРИСТ"........................ В ДЕНЯ НА ПОЧИТ КЪМ ЖЕРТВИТЕ НА КОМУНИСТИЧЕСКАТА ЖЕСТОКОСТ.......
НОВ МОДЕЛ НА УПРАВЛЕНИЕ...... РАДЕВ, ЧЕРЕПА, БОБОКОВИ, БАНЕВИ, НИНОВА
01.02.2021 22:49
Номерът на тартаковерите е точно такъв - копират думите, доводите и стила на опонентите си и ги използват срещу тях. Фалшиви и гнили са и в червата си. По защитниците им ще познаете колко струват и тези, които обслужват.
02.02.2021 08:53
Анастас #

Нека НЕ забравяме, че Малоумните Костовашки Минетчии от ДСБ

гласуваха за Мутрата Радев-Вън - да стане пРезидент ....

И същите тези Дръгалефци Насрани грасуваха и за Костинбродската Пача - Мая Мазолова да стане кметица на София.

(рефрешващо)
02.02.2021 13:05
Дундьо Давам 20 лева на този, който може да посочи изявление от президентството,през настоящия мандат, което е вярно, и не съдържа злобни подмятания и лъжи, което не е подстрекателство към размирици, в което твърденията са доказани с факти, в което лицата срещу които се говори са назовани поименно.
01.02.2021 22:40 / Отговор
Мимето Двайсетачката я дай дарение! Има само едно изказване на Мунчо, което е направено в чужбина и тук половината министри бяха зяпнали от почуда колко сме добре, как се развиваме и т.н. Мързи ме да търся, но е само едно! В друго, пак навън, се беше опитал да промотира България за завод на Фолксваген, но не му се получи хвалбата!
01.02.2021 22:51
За хората, които не понасят лъжите, като мен, е изтезание да го слушат. Колкото и да го отбягвам, вчера по новините ми го цитираха три пъти и ми се вдигна кръвното от безочието му.
02.02.2021 08:46
КОФРАЖИСТА Забавно. От пРези(л)дентството, така и не споменават, че разследването/наказанието на ОЛАФ няма отношение към подписването на договора, нито към датата на това събитие - дори напротив, опитват се да направят точно такова внушение. Няма ли кой да попита протежето на Решетников - като как, така може да се "промени договора" с "победителя" за да бъде спечелена поръчката, след като въпросният "победител" е вече определен, предвид условията на въпросната "поръчка" (търг)?
Мунчо се опитва да замаже насрания си задник, а не схваща, че Гешев ще му е последна грижа след изтичане на мандата/рахата... а в централата на НАТО в Брюксел, определено имат въпроси към Мунчо. На тема "сигурност" и изтичане на конфиденциална, военна, вътрешна информация на пакта.
02.02.2021 08:18 / Отговор
Факт Среща между Радев и Решетников не е имало никога, но среща между Борисов и Решетников е факт, анадъму!!!
02.02.2021 12:46
Това си е ПР компромат Договорът е сключен за тези високопроходими автомобили от кабинета на Борисов 3. Защо не са спрели поръчката. Отговорът е един - в МВР работят корумпета на мафиота Борисов. И за подозрение, без доказателства не се обвинява?
02.02.2021 09:00 / Отговор
Komunist Умен си колкото бременна хлебарка, но това е типично за комунягите.
02.02.2021 09:24
вярно е типично по комунистически - не само ще направиш далаверата, но и ще прехвърлиш отговорността на друг. Не се обвинявало без доказателства - на вас какви доказателства ви трябваха за да скандирате ежеминутно, че Борисов е корумпиран?
02.02.2021 09:31
Арматуриста Ако четеш внимателно, ще разбереш, че ако се "спре поръчката" - "спечелилият" ще осъди правителството, за неспазване на вече "честно спечелена" такава. Както и, че при спиране изпълнението на така нагласената вече "поръчка" - ще остави МВР и Гранична Полиция практически пешаци, предвид наличната морално и физически остаряла, амортизирана техника. Що се отнася до "ПР компромата" - мислиш ли, наистина, че това променя очевидно корупционната (и вече следствена) схемичка на Узунов с организиране и осъществяването на търга?
02.02.2021 10:25
Годо Джиповете вече бяха влезли в употреба веднага след конкурса и по времето на пламен узунов.
02.02.2021 14:04
Министърът сключил договора се казва Валентин Радев, от кабинета на Борисов 3.
02.02.2021 12:01 / Отговор
Отговор Пак си циклиш на едни и същи лъжи и внушения! Това е интелигентен сайт, а не за евтини комуноидни номера!
И прочети още веднъж отгоре какво ти е написал "арматуриста", а не след всяка истина да заливате с поредната ... лъжа!
02.02.2021 12:56
Истината! ...Впоследствие, докато е заемал поста вътрешен министър Валентин Радев е нямал избор да не подпише договора за колите, защото България е била притисната от сроковете да загуби европейски средства."
02.02.2021 13:29
Покажи всички

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети