Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Претенденти за шеф на КПКОНПИ Цацаров и Найденов са допуснати до изслушване в пленарна зала

Политика

Претенденти за шеф на КПКОНПИ Цацаров и Найденов са допуснати до изслушване в пленарна зала

Претенденти за шеф на КПКОНПИ Цацаров и Найденов са допуснати до изслушване в пленарна зала - Tribune.bg
Снимка:

Това решение взе комисия за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика

Парламентарната комисия за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика допусна до изслушване в пленарна зала и двамата кандидати за антикорупционен шеф, съобщава БГНЕС.

След разглеждане на документите на двамата кандидати за антикорупционен шеф /КПКОНПИ/ – депутатът Симеон Найденов от „Воля” и сегашният главен прокурор Сотир Цацаров, ресорната комисия установи, че те са представили необходимите документи и двамата отговарят на законовите изисквания.

Председателят на парламентарната комисия Борис Ячев обясни как ще протече публичното изслушване на кандидатите. "Вносителите ще представят своите предложения в рамките на 2 минути. Кандидатите имат по 15 минути, за да представят концепцията си за работата и също така ще трябва да отговарят на въпроси от залата", поясни Ячев.

Номинацията на Сотир Цацаров за поста е на ГЕРБ и „Обединени патриоти”. Обвинител номер едно внесе в парламента във вторник своята концепция, в която предлага нов структурен модел и правилник за работата на комисията.

Изслушването на кандидатите за антикорупционен шеф е във вторник, 3 декември, от 9 часа в зала "Запад" на парламента и ще бъде излъчено в ефира на БНТ1.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети