Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Прецедент: Финансовият министър се отказа от бюджета си

Политика

Прецедент: Финансовият министър се отказа от бюджета си

Прецедент: Финансовият министър се отказа от бюджета си - Tribune.bg
Снимка:

„Отрича се от собствения си бюджет и казва, че не го признава за бюджет. В ситуация сме държавният бюджет да е оспорен от министъра на финансите. Няма такова нещо в историята на българския парламентаризъм“, разгневи се от парламенталрната трибуна председателят на БСП Корнелия Нинова по време на дебатите за т.нар. „малки бюджети“.

Няма комисии, пленарна зала, седнали трима и се разбрали, гневна бе соцлидерката.

„Малките бюджети зависят от големия. В този на НЗОК е предвиден трансфер от националния бюджет към този на НЗОК от 2,561 млрд. лв. Трябва сигурност на големия, за да обсъждаме малките. Сигурни ли сте, че имаме стабилност по големия след вчерашната бюджетна комисия, приключила през нощта?“, заяви Нинова.

„Банките бяха пълни, докато се разпределяха порциите на властта, имаше емоции и активност, сега като гледаме най-сериозния закон, те вече са празни. Правете си изводи кой мисли за народа, кой за порциите на властта“, започна тя изявлението си.

Тя започна да цитира изявления на финансовия министър Асен Василев, че „всеки може да го кара през просото, стига да се обади на парламентарна група“. Министърът на финансите каза, че каквото е станало, е лобизъм., ядоса се Нинова.

Нинова подчерта, че приходната част в бюджета е най-важната, а в ресорната комисия се скарали ГЕРБ и ПП-ДБ. Не е ясно ще дойдат ли парите от държавните дружества, защото Делян Добрев съди Василев, не е ясно какво става с концесията в „Росенец“.

„Играете си със съдбите на хората. Разпределяте си постовете, а бюджета, съдбата на всеки от бебе до пенсионер ви е все едно какво ще се случи. Асен Василев в бил онлайн на тази среща. Бюджет онлайн за първи път ще се приема, такъв миш-маш ще е, че ще е за сметка на всеки“, завърши обвиненията си председателката на БСП.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети