Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Превозвачите: Напуснахме срещата с премиера, държа се неуважително, заяви, че той командва

Политика

Превозвачите: Напуснахме срещата с премиера, държа се неуважително, заяви, че той командва

Превозвачите: Напуснахме срещата с премиера, държа се неуважително, заяви, че той командва - Tribune.bg

Разбрахме от медиите, че ще имаме среща с министър-председателя. Тези хора нямат никаква представа от обноски, протокол и етикет. Ние продължаваме с протестите. Няма да спрем дотук. Току-що бяхме помолени от министър-председателя да напуснем срещата, защото Кирил Петков заяви, че в тази зала той ще определя правилата и ако на нас не ни харесва това, което говори можем да станем и да си тръгнем. Ние това и направихме. България не е на премиера, не е на Продължаваме промяната.

Това заявиха представители на пътни фирми, които са разбрали от медиите за срещата си с премиера.

„Ние сме държавата, в която няма никакво подпомагане, нищо няма за овладяване на инфлационни процеси. Протестите започват от 10-и и ще продължат до 18-и май”, категорични бяха  те.

По думите им има директиви, както и изпратени писма от ЕК, от които става ясно, че акцизът може да бъде намален с 50 на сто.

„Премиерът започна да ни обяснява как няма възможност и започна да ни обяснява как други сектори искали това или онова. Той ни показа вратата, такова неуважение и такава липса на възпитание, извинявайте, но това е скандално”, заяви Магдалена Милтенова от Конфедерация на автобусните превозвачи.

Регионалният министър Гроздан Караджов обяви, че държавата била чула ясно какво са казали превозвачите, но трябвало да се помисли по този въпрос.  

Запитан дали ще има мораториум върху тарифите на тол системата и поскъпването на горивата, той заяви, че трябва да се помисли. „Колко време? Колкото ни отнеме. Ще имаме следваща среща, надявам се на нея никой да не се сърди, да се изслушваме и никой да не си ходи", допълни той.



Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети