Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Президентът към австрийския канцлер: Напливът на мигранти към България се е увеличил многократно

Политика

Президентът към австрийския канцлер: Напливът на мигранти към България се е увеличил многократно

Президентът към австрийския канцлер: Напливът на мигранти към България се е увеличил многократно - Tribune.bg
БГНЕС

България е мобилизирала всички ресурси, за да устоява на безпрецедентния миграционен натиск по границата

Българският държавен глава проведе телефонен разговор с канцлера на Австрия Карл Нехамер. Българската държава е мобилизирала всички налични ресурси, за да устоява на безпрецедентния миграционен натиск по границата. Това заяви президентът Румен Радев в телефонен разговор с канцлера на Австрия Карл Нехамер, който се състоя днес.

Държавният глава отбеляза, че напливът на мигранти към България се е увеличил многократно в сравнение с миналата година. Независимо от натовареността и изтощението на служителите, които охраняват границата, те се справят с овладяването на непрестанния натиск. За да се противодейства на потока, държавата е изпратила подпомагащи патрули и технически средства, командировани са допълнително служители на реда, както и български военнослужещи.

„Страната ни е признателна за подкрепата на Европейския съюз. Очакваме обаче признаване на постигнатото и солидарност от нашите европейски партньори чрез приемането на България в Шенген без допълнително забавяне“, заяви Румен Радев. Той посочи, че блокирането на страната ни за Шенгенското пространство ще има демотивиращ ефект върху служителите на реда, които продължават професионално да изпълняват служебните си задължения.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Актуална тема

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Кой носи вина за бедствената ситуация по софийските улици?
Покажи резултати Скрий резултати