Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Президентът овладява БЕХ по модела на ББР с промени в устава на холдинга

Политика

Президентът овладява БЕХ по модела на ББР с промени в устава на холдинга

Президентът овладява БЕХ по модела на ББР с промени в устава на холдинга - Tribune.bg
Снимка:

Президентът овладява Българския енергиен холдинг/БЕХ/ по модела на Българската банка за развитие/ББР/ с промени в устава на холдинга, съобщава „Труд“.

Служебният министър на енергетиката Андрей Живков е спуснал без конкурс четирима „професионалисти“ в ръководството на БЕХ, след като е променил устава на енергийния холдинг.

В новия устав е указано, че Съветът на директорите/Борда/ на дружеството е „най-малко от петима членове“. Преди това изискването беше, че Бордът се състои от „ 3 до 5 членове“.

С промяната досегашният 5-членен Борд е допълнен с още четирима души – Антон Симеонов, Веселина Китанова-Бучкова, Жеко Жеков и Пламен Дилков.

В новия увеличен състав Съветът на директорите на БЕХ е взел решение за смяна на председателя и заместник-председателя на Борда, както и вписване на втори изпълнителен директор. За този пост е избран Иван Андреев от досегашното ръководство на БЕХ.

Той и Валентин Николов ще могат да представляват компанията заедно и поотделно. Председател на Съвета на директорите ще е Веселина Китанова-Бучкова, а неин заместник – Пламен Дилков.

Промените в управлението на енергийния холдинг са заявени, но към момента все още не са вписани в Търговския регистър.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети