Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Президентът пита КС променя ли се закон преди обнародването му

Политика

Президентът пита КС променя ли се закон преди обнародването му

Президентът пита КС променя ли се закон преди обнародването му - Tribune.bg
Снимка:

Според Радев това е недопустимо, освен при наложено вето

Президентът сезира Конституционния съд /КС/ с искане за тълкуване на разпоредби от основния закон, свързани със законодателния процес, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Президентът отбелязва, че сезирането се налага заради случаи, в които Народното събрание приема повторно закон, върнат от президента за ново обсъждане, и изчаква обнародването му, за да го измени. В други случаи парламентът изменя закона в рамките на процедурата, предвидена при обсъждане на върнат от държавния глава закон. Наред с това има и практика Народното събрание нито да изчаква обнародването на закона, нито да го променя в рамките на повторното му обсъждане при наложено вето, а да прави измененията преди да е изтекъл срокът по чл. 88, ал. 3 от Конституцията, и то с друг закон, чието приемане на второ гласуване е предстоящо.

Според Румен Радев е недопустимо, докато един закон не бъде обнародван, негови разпоредби да се изменят, допълват или отменят, освен при наложено вето.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (3)

Алоо.. ЕЙ ПЕДЕРАСТ, ФИГУРАНТЕ, ИЗЧЕЗНИ УРОДЕее..., ПРЕСТАНИ ДА ТРОВИШ ВЪЗДУХА на децата ни с присъствието си, ПРОСТАКооо.., ВЪРВИ НА МАЙНАТА СИ, в гъза на ДЯВОЛА си се родил ИЗРОД!
09.02.2021 16:04 / Отговор
Надблюдател Паразитът Радев се чуди ,по какъв начин да се направи на някакъв фактор , от който нещо зависи! Ако не бяха продажните медии, които отразяват всеки негов напън да привлече внимание, никой нямаше да го забележи!
09.02.2021 16:06 / Отговор
ЗАЩО РЕЗИЛДЕНТА НЕ ПОПИТА КС ДАЛИ СИНЪТ МУ Е БИЛ НАКУПОНА.
ЧУДИ СЕ КАКВО ДА ИЗМИСЛИ ЗА ДА ГО ОПРАВДАЕ.
09.02.2021 19:13 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети