Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Президентът: Политиците в България трябва да работят за съхраняване и развитие на отбранителните способности на армията

Политика

Президентът: Политиците в България трябва да работят за съхраняване и развитие на отбранителните способности на армията

Президентът: Политиците в България трябва да работят за съхраняване и развитие на отбранителните способности на армията - Tribune.bg
Снимка:

Винаги съм твърдял, че политиците в България трябва да работят за съхраняване и развитие на отбранителните способности на Българската армия, каза президентът Румен Радев пред журналисти в Маджарово. „Това е наш първостепенен национален приоритет“, заяви държавният глава, пише БТА.

„Светла памет на хилядите невинни жертви и на всички, отдали живота за свободата на Тракия. Аз лично съм дълбоко свързан с тези събития и от уважение към тях днес политически коментари няма да правя“, каза още Румен Радев.

Президентът е в Маджарово за Националното поклонение „Ден на тракийската памет“в Мемориалния комплекс с пантеон костница. Тържествата са посветени на 110-годишнината от разорението на тракийските българи, трагичните събития с избиването на над 2000 старци, жени и деца от турски башибозук през 1913 година край село Ятаджик, старото име на Маджарово, и 120-годишнината от Илинденско-Преображенското въстание. Румен Радев произнесе слово пред пантеона костница.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Румен Радев
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети