Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Президентът поздрави българите за Цветница

Политика

Президентът поздрави българите за Цветница

Президентът поздрави българите за Цветница - Tribune.bg
Снимка:

Президентът пожелава на българските граждани здраве, сили и вяра за постигането на мир, справедливост и солидарност по случай честваните днес християнски празници. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

„По повод православния празник Цветница и отбелязвания от католическата и арменската общност християнски празник Възкресение Христово на 17 април 2022 г. държавният глава Румен Радев пожелава на всички български граждани здраве, сили и вяра в осъществяването чрез дела на Христовите истини и добродетели за мир и любов между човеците, за справедливост и солидарност.

В период на тежки изпитания за всички да проявим милосърдие и съпричастност към хората в беда, защото те се нуждаят от нашата протегната за помощ ръка, подчертава президентът в поздравлението си.

Великден е славна победа на живота над смъртта, на светлината над мрака, на истината над неправдата, посочва държавният глава в поздрава си към представителите на католическата и арменската общност у нас. Той отбелязва, че днес православните българи почитат светъл празник в християнския календар – Вход Господен в Йерусалим. Цветница се чества и от хилядите наши сънародници от протестантската общност.“

 


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети