Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Президентът свиква първото заседание на Народното събрание на 15 април

Политика

Президентът свиква първото заседание на Народното събрание на 15 април

Президентът свиква първото заседание на Народното събрание на 15 април - Tribune.bg

Президентът Румен Радев подписа указ, с който свиква на 15 април 2021 г., от 9.00 часа, новоизбраното 45-о Народно събрание на първо заседание, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Очаква се утре, 14 април, указът да бъде обнародван в извънреден брой на Държавен вестник.

Днес Държавен вестник обнародва резултата от изборите за Народно събрание и публикува имената на депутатите, които ще влязат в състава на 45-тото Народно събрание.

ГЕРБ вече съобщиха, че са готови с предложение за кабинет.

Останалите партии направиха заявка за подкрепа на правителство с мандата на „Има такъв народ“. Засега оттам коментираха само, че има процедура, която ще спазят. 

На 11-ти април ЦИК обяви списъка с имената на новите депутати в 45-ото Народно събрание. Коалицията ГЕРБ - СДС е със 75 мандата, „Има такъв народ“ – 51, а БСП – 43-ма депутати, ДПС са с 30, „Демократична България“  – 27, а „Изправи се! Мутри вън!“ – 14.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (10)

С нетърпение очакваме Слави да ни Управи... Отзад!
13.04.2021 11:34 / Отговор
ПРЕДАТЕЛЯТ, СРАМ ЗА БЪЛГАРСКАТА АРМИЯ - ЧЕРВЕНАТА МУТРА РУМЕН РАДЕВ..... БЪРЗА..!!! .
СЪС СЛУЖЕБНОТО МУ ПРАВИТЕЛСТВО, ТОЙ ТРЯБВА ДА ПРОВАЛИ НАТО И ЕС, В СТРЕМЕЖА ИМ ДА ПОМОГНАТ НА СВОБОДНА УКРАЙНА ВЪВ ВОЙНАТА С ПРИТИСНАЛАТА ГИ АЗИАТСКА РУСИЯ....
НАЛИ ЗАТОВА РУМЕН РАДЕВ Е ЕДИНСТВЕНИЯ ПРЕЗИДЕНТ НА ЕВРОПЕЙСКА ДЪРЖАВА, КОЙТО ОПРАВДА АНЕКСИРАНЕТО НА КРИМ И ДОНБАС ОТ РУСИЯ НА ПУТИН....
ЗАТОВА БЕШЕ И ОРГАНИЗИРАНИЯ МЕТЕЖ ОТ ПРЕДАТЕЛИТЕ ЛЯТОТО НА 2020....
.......ЕС И НАТО ТРЯБВА ДА РЕАГИРАТ НЕЗАБАВНО, ИНАЧЕ ЩЕ СЪЖАЛЯВАТ ГОРЧИВО......
13.04.2021 12:34
Тартаковер Подчертавал съм мнението, че в групата на Трифонов има доста стойностни хора, част от тях съм проследявал в предаванията му "Студио Хъ" и в "Шоуто". Затова съм сигурен, че ако състави кабинет(и както се очертава всички се натискат да го подкрепят), такъв състав ще е от полза за много по-бързото развитие на държавата и измъкването от клещите на корупцията и некадърието.
Обаче в снощното му "Студио Хъ" водено от Балабанов, гостуваха двама от застъпниците в Ихтиман и се оплакаха от дивия безконтрол там и заплахите да ги пребият. Разбира се от управляващата власт. Повече не искат да изпълняват такива опасни задачи. Но водещият завърши да не се тревожат, да са смели, защото пак може да им се наложи същото. Точно тези думи ме карат да мисля, че ИТН може да откаже мандата.
13.04.2021 11:49 / Отговор
Е, бре, Тартакович! Това ли са ви новите опорни точки - че управляващите заплашват Славиту?! То, горкото, толкова безпомощно и затова се крие вече дни наред. Пък и несъществуващия вирус изведнъж взе, че го тръшна. Ако не бяхте жалки, щяхте да сте толкова смешни!
13.04.2021 12:01
Таракане, Къде ги видя тези "достойни и стойностни" хора Бе, защо не се покажат ? Изпокриха се като шъмкари в землянка и чакат Фатмакът Радев да им реди кабинет!Всичко минало през Чалгаря придобива леко извратен вид! Те и музикантите му са добри, ама десетилетия бичеха чалга и маанета, защото друг поръчва музиката .
13.04.2021 14:08
Фактът, че Тартаковер цяло лято скачаше на всеки, който дръзне да каже нещо лошо за Президента Му, а сега е пръв защитник на Слави е много показателен за тези, които се опитват да си дадат сметка за какво става въпрос...
13.04.2021 12:07 / Отговор
Тартаковер Какво е показателно, бе...хм, да не изписвам точната дума? Ти, както и онзи над тебе, прочетохте ли внимателно какво съм написал, или ви е достатъчен само никнейма ми, за да се нахвърлите върху него като бивол на червено? (разбира се с уточнението, че биволите са по-умни!)
Написах(ПОДЧЕРТАВАМ за празните глави), че Слави и партията му са в състояние да създадат силен и полезен за държавата кабинет. (В това число и за вас, за близките, за децата ви, за внуците). Просто съм убеден, че могат, защото повече от година следя внимателно хората, не си давам лесно гласа заради съмнителни обещания измислени и обещани в предизборните дни. Съветвам и вас да правите така, стига да не сте мангали и си продавате гласовете за пари и лъжи !
А дали ИТН ще направи кабинет, аз не знам. Написах че се опасявам да откажат само от думите на вчерашния водещ. Дано не съм разтълкувал правилно и съм се излъгал.
13.04.2021 12:21
Таракане, Чалгаря отдавна се "грижи" за децата и внуците...Десетилетия бичи в ориенталски ритми и ни заливаше с помия и евтин цинизъм! Сега берем плодовете от тази перверзия! По-възпитаните семейства изключваха телевизорите да не гледат децата!
13.04.2021 14:12
ivo 'O,SHIPKA', radeff,PRETSEDENT BEZ ISTORIA !
13.04.2021 12:47 / Отговор
ЧукЧук ТАРАТОРер е ветропоказател.
13.04.2021 14:58 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети