Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Президентът връчва втория мандат на ПП-ДБ

Политика

Президентът връчва втория мандат на ПП-ДБ

Президентът връчва втория мандат на ПП-ДБ - Tribune.bg

ДСБ потвърди подкрепата си за Николай Денков

Президентът Румен Радев връчва втория проучвателен мандат за съставяне на правителство днес в 17 часа. По Конституция той отива при втората по големина парламентарна група - „Продължаваме Промяната - Демократична България”. 

Мандатът трябва да бъде получен от кандидата за министър-председател. Първоначално постигнатото съгласие за ротационен премиер предвиждаше през първите девет месеца премиер да бъде акад. Николай Денков, а в следващите девет - Мария Габриел.

От ГЕРБ-СДС обаче замразиха преговорите, а от ПП-ДБ изразиха надежда разговорите да бъдат подновени до ден-два.

Днес от ДСБ съобщиха, че националното ръководство на партията потвърждава своето решение за подкрепа на излъчения от ПП - ДБ кандидат за министър-председател - академик Николай Денков. Считаме, че няма промяна в политическия анализ, довел до подкрепата ни за него и постигнатата управленска формула, се казва в съобщението. 

Декларираме, че ще положим всички възможни усилия, за да бъде излъчен редовен кабинет, който да овладее изострената политическа криза и проведе необходимите реформи, заявяват още от ДСБ. И още: Демократи за Силна България взема политическите си решения с оглед националния интерес и не се поддава на политически интриги и шантаж, координирани от силите, които целят отклоняване от евро-атлантическия път на България и връщането и в прокремълската сфера на влияние. 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети