Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Президентството срещу прокуратурата в защита на Узунов: Представяли чатове селективно, вадели от контекст

Политика

Президентството срещу прокуратурата в защита на Узунов: Представяли чатове селективно, вадели от контекст

Президентството срещу прокуратурата в защита на Узунов: Представяли чатове селективно, вадели от контекст - Tribune.bg
Снимка:

Получаването или отказът за получаване на българско гражданство се базира на предложение на министъра на правосъдието и обхваща становищата на няколко институции, включително прокуратурата, ДАНС, МВР. Отношение към тази процедура няма никой от секретарите на президента. Това заявяват от Прессекретариата на държавния глава в отговор на журналистически въпроси.

Според „Дондуков“ 2 прокуратурата продължавала „да отправя внушения за естеството на комуникацията на секретаря на държавния глава по правни въпроси и антикорупция на базата на селективно подбрани части, без да е ясен контекстът на разменяните съобщения.“

„Подобен подбор създава предпоставки за различни внушения и интерпретации, които не отразяват обективната картина. Този подход буди безпокойство за целите на избирателно огласяваната информация“, заявяват още от Прессекретариата.

Тиражирането на тази комуникация, мотивирано с „висок обществен интерес“, повдигал и въпроса колко по-нисък е общественият интерес при проведените в пълна медийна тишина разпити на министър-председателя, министъра на финансите и народен представител по данни за корупция в особено големи размери, подчертават от Прессекретариата на държавния глава.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (2)

Джедай Тотю Така като гледам, май Рундьо Рундев иска да инкасира доста от негативите, с които Пламенчо „Хитлер“ Узунов товари президентската институция! Ами честито тогава!
22.06.2020 20:21 / Отговор
Гергана Гацева Внушенията и интерпретацията за запазена марка на кръга срещу Министър Председателя.
22.06.2020 21:03 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати