Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Президентът поднови амбициите си да влияе върху избора на изтребители

Политика

Президентът поднови амбициите си да влияе върху избора на изтребители

Президентът поднови амбициите си да влияе върху избора на изтребители - Tribune.bg
Снимка:

Държавният глава открито лобира за шведските „Грипен“-и

Президентът Румен Радев е подновил амбициите си да участва в избора на нов тип боен самолет, твърди ПИК. Повод за събудените апетити било отварянето на офертите на производители.

Три страни предложиха оферти – САЩ предлагат нови F-16 и F-18, Италия – употребявани „Юрофайтър”, а Швеция – нови „Грипен“.

Именно „Грипени“-те са стар фаворит на президента, който открито лобира в тяхна полза и дори направи опит да ги закупи по време на назначения от него служебен кабинет.

Според източници на „Дондуков 2“ Радев напирал да научи не само какви са предложенията за всеки един самолет след отваряне на офертите, но и да участва под една или друга форма в обсъждането.

Единственият начин да го направи бил да вземе участие в политико-военната комисия, която ще бъде съставена едва след като работната група обработи всички материали и изготви доклад. Това щяло да стане чрез предложение от страна на червени депутати за включването му, тъй като „той бил сред единиците компетентни по въпроса летци и участвал в процедурата от самото начало още при писането на критериите за обществената поръчка“.


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Искате ли връщане на хартиената бюлетина?
Покажи резултати Скрий резултати