Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. При нарушения – бензиностанциите ще бъдат запечатвани за 3 години

Политика

При нарушения – бензиностанциите ще бъдат запечатвани за 3 години

При нарушения – бензиностанциите ще бъдат запечатвани за 3 години - Tribune.bg
Снимка:

Земеделците, които не търгуват с горива, отпадат от Закона за горивата, обясни министърът на икономиката

При извършване на нарушение от обекти, регистрирани по Закона за горивата, или от ведомствените бензиностанции, ще се издава забрана този обект да не функционира 3 години. Това обясни министърът на икономиката Емил Караниколов в МС след разглеждане на промените в закона.

Предвижда се да има вътрешни обекти, известни още като ведомствени бензиностанции. Разрешава се мобилни автомобили да зареждат машините в галериите в мините.

За строителите при определени категории се допускат преместваеми обекти за зареждане, за които държавната администрация ще знае къде се намират.

„Земеделците, които не извършват търговия с горива и нефтени продукти, отпадат от Закона за горивата“, съобщи още министърът.

Все още се обсъжда каква да е сумата за регистрация. В момента се изискват 500 000 лева за всички търговци независимо от оборотите. Има три предложения в тази насока - да се запази настоящата сума, да става според приходите на годишна база или според процент от оборота.

До седмица текстовете трябва да влязат за разглеждане в НС, а Караниколов очаква наредбата да бъде приета до началото на януари.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати