Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. При среща на магистралата: Гергов поискал „две неща“ от Нинова, тя казала „НЕ“

Политика

При среща на магистралата: Гергов поискал „две неща“ от Нинова, тя казала „НЕ“

При среща на магистралата: Гергов поискал две неща от Нинова, тя казала НЕ - Tribune.bg
Снимка:

Преди две седмици Корнелия Нинова и Георги Гергов са се видели на магистралата в буса на соцлидерката и са обсъдили червената листа в Пловдив. Това разкритие направи в неделя пред bTV Георги Георгов.

„Връщах се от Македония, когато ми се обади Корнелия Нинова и пита: „Жоро, къде си?“. Аз ѝ отговорих, че съм в Македония на лов, а тя отвърна: „Абе, държавата гори, а ти си на лов. Искам да се видим“. Този разговор беше преди 10-15 дни. На другата вечер тя се връщаше от Хасково и ми вика: „Жоро, прибирам се от Хасково, може ли да се видим на магистралата“, а аз отвърнах: „Абе, влез в Пловдив, ела да се видим“. Тя отказа, защото бързала. Видяхме се на магистралата, в аварийната лента, в нейния бус и говорихме 40 минути“, разказа Гергов.

Корнелия Нинова се е променила по думите на Гергов поради факта, че е намерила сили“ да говори с Румен Петков и президента Георги Първанов. Той добави, че на срещата Нинова е поискала „това, което не можеше да се случи“ – водач на листата да бъде Иво Христов.

Той припомни, че му е гласувано доверие предният път да води той листата, а Христов отстъпил на Нинова. „Ръководството на партията в Пловдив смяташе, че вече те трябва да си наредят листата и аз ѝ го обясних, казах ѝ да остави момчетата и момичетата да работят. Тя се съгласи“, обясни бизнесменът. В крайна сметка Нинова поставила Христов начело на листата в Пловдив.

На въпрос „Какво е причинило разривът в отношенията му с Нинова?“, Гергов отговори: „Два остри камъка не могат да мелят брашно. От един край сме, тя – от Крушовица, аз – от Борован, и сме еднакви. Ние сме семейни приятели от много години, но се разбрахме кой колко пари прави и кой колко струва, когато се сблъскаха партийните интереси“.

Днес Нинова не отрече за срещата. На страницата си във Фейсбук тя написа: „Гергов ми постави два въпроса и на двата получи отговор „Не“.

Разбрах, че Георги Гергов вчера е коментирал наша среща. Обещала съм да не оставям нито една манипулация без отговор и да знаете истината. Г-н Гергов настоятелно звъня за нея. Поиска от мен две неща: да бъде възстановен като член на партията и аз да бъда водач на листата в Пловдив, където да се прегърнем с него и да „победим“. От моя страна получи категоричен отговор – „Не“ и на двата въпроса.  В резултат на това накара приближените си хора да напуснат листата за депутати и тя беше наредена служебно от НС“.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати