Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Приключи делото за заличаването на партия „Възраждане“

Политика

Приключи делото за заличаването на партия „Възраждане“

Приключи делото за заличаването на партия Възраждане - Tribune.bg
Снимка:

Приключи делото по искането на прокуратурата за заличаването на политическа партия „Възраждане“. Магистратите от Софийския градски съд ще излязат с решение до месец.

„Считаме, че искът е абсолютно неоснователен. Има даден срок, за да допълним своите пледоарии в писмена защита и аз съм убеден, че българският съд е на своето място и той ще отхвърли този абсурден иск“, каза след заседанието адвокат Росен Рашков.

Делото беше образувано по искане на прокуратурата, която е открила множество нарушения, свързани с регистрацията на формацията. Според държавното обвинение има деклариране на неверни данни за присъствието на най-малко 500 граждани с избирателни права на Учредителното събрание на партията. Било установено, че по времето на провеждането му поне 86 души били извън територията на страната. 108 от лицата, чиито имена фигурират върху декларации като учредители (общо 580 броя), са заявили, че подписите в списъците не са техни, съобщи преди време прокуратурата. Други 120 лица са заявили, че изобщо не са присъствали на Учредително събрание на ПП „Възраждане“.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (2)

ivo I D I O T I !!!
08.02.2021 13:58 / Отговор
лино ДА ГИ ЗАКРИЯТ И ТОЯ ВАРНЕНСКИЯ ТАРИКАТ,ДА
ВЪРНЕ ВСИЧКИ ПАРИ,КЪЩАТА И ДЖИПА. ТОВА
ВСИЧКО Е ОТ ПАРТИЙНИ ПАРИ.
08.02.2021 19:20 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети