Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Бой пред централата на БСП: Протести "за" и "против" Нинова, тя поиска конгрес (ОБНОВЕНА)

Политика

Бой пред централата на БСП: Протести "за" и "против" Нинова, тя поиска конгрес (ОБНОВЕНА)

Бой пред централата на БСП: Протести за и против Нинова, тя поиска конгрес (ОБНОВЕНА) - Tribune.bg
Снимка:

До напрежение и блъскане пред централата на БСП в София се стигна половин час преди извънредното заседание на Националния съвет, на което трябва да се вземе решение какво наказание ще бъде наложено на Корнелия Нинова и приближените ѝ.

Сутринта първо младежите на БСП разлепиха плакати пред централата - "БСП без Нинова".

Контрапротест в защита на лидера в оставка обаче започна да къса плакатите.

Стигна се до намесата на полицията и затваряне на движението по улица "Позитано".

В същото време Корнелия Нинова поиска провеждане на конгрес на 28 септември.

Нинова излезе пред партийната централа заедно с Георги Свиленски, за да говори пред протестиращите в нейна подкрепа. „Бъдете спокойни, че ще регистрираме партията за участие в изборите с хора в листите, предложение от вас. Няма да стане партията да не се яви заради личните амбиции на някои хора. Бъдете спокойни за БСП“, каза тя.

„Единственото уставно и законно решение е да се свика конгрес. Това трябваше да стане веднага след оставката. Свикване на конгрес и решаване на този въпрос“, призова Нинова.

По думите ѝ Изпълнителното бюро обаче е внесло точка за разглеждане на въпроса за изключването им от партията.

"Сега ги чакам събраха ли смелост тези заешки сърца да направят и този ход. Как се постига обединение на лявото с изключване на хора от БСП. Това е имитация, разделение вътре в БСП", заяви пред журналисти тя.

„На второ място – бъдете спокойни, че каквото и да се случи, ще регистрираме партията за избори, с листи, с участие на хора от БСП, издигнати и предложени от структурите в страната. Няма да позволим партията да не се яви на избори заради личните амбиции на 5-6 души, които решиха, че могат да я узурпират, без да е приключил процеса по моята оставка“, заяви Корнелия Нинова.

„Трето – знаете, че в безсилието, в омразата и реваншизма си днес ръководството старо-ново иска нашето изключване от партията. Изпълнителното бюро го внася в Националния съвет – има такава точка. Ние сме тук, за да покажем, че не ни е страх от това и да им помогнем да вземат поне веднъж уставно решение, защото за да ни изключат, това може да стане само в наше присъствие. Сега ги чакам да видя дали събраха смелост тези заешки сърца да направят и този ход“, обърна се Нинова към събралите се да я подкрепят.

Има полицейско присъствие.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети